29. svibnja

Dani motivacije i učenja 2017- PBF

Rokovi su pred vratima, kraj godine dolazi čim se sve riješi, ali ipak volje i motivacije za učenjem uvijek nedostaje. Srećom, ovog tjedna, dok kolokviji nisu toliko jako krenuli- ili jesu?!, na Prehrambeno- biotehnološkom fakultetu organizirana su besplatna predavanja od 29. svibnja do 2. lipnja koja će vam pomoći u boljoj organizaciji vremena, pronalasku motivacije i sl. Predavanja će se održati u ponedjeljak, srijedu i petak s početkom u 18 sati u predavaonici P4. Prvo predavanje drži Božidar Nikša Tarabić, mag.psyh. na temu “Temeljne akademske vještine – učenje, komunikacija, organizacija”. Dr.sc. Mirjana Boras reći će što je “Samoregulacija učenja i postavljanje osobnih ciljeva”, a zadnjeg dana Tihana Dragičević, mag.edu. poručit će “Budi svoje životno remek-djelo”.

30. svibnja

Ostani u Hrvatskoj- Studentski centar

Dvodnevna manifestacija u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu i suradnji s HGK te Carnet-om mladima nudi mogućnost saznanja od poslodavaca kakvo je stanje na tržištu rada. Događanje je namijenjeno i maturantima koji će imati priliku saznati koje fakultete trebaju upisati i što se traži. Kroz radionice i predavanja, iskusni predavači prenijeti će na mlade znanja i vještine koje će im pomoći prilikom zapošljavanja. Ulaz je besplatan.

31. svibnja

Cest is d Best- od Cvjetnog do Zrinjevca

Vrijeme je za 21. ulični festival! Cest is d Best ove godine pod svoje tematsko okrilje stavlja naglasak na hipi pokret pa se tako na karnevalskoj povorci otvaranja možete maskirati u skladu s temom. Povorka započinje u 18:30 sati na Cvjetnom trgu, a od 19:00 se kreće prema Zrinjevcu. Gdje god se uputili po gradu, od 31. svibnja pa do 4. lipnja moći ćete uživati u odličnim koncertima, performansima a i za klince ima brojnih programa. Novost ovogodišnjeg festivala je pozornica na Strossu iza Gornjogradske gimnazije gdje će se kroz  filmske večeri dokumentarni filmovi o glazbenim velikanima, a i poneki igrani film. Detaljni program može se skinuti na službenoj stranici  .

1.lipnja

Neopravdani sat- GDK Gavella

Dramska skupina Fakulteta političkih znanosti nastavlja razvijati i predstavljati svoj projekt, dramu „Neopravdani sat“. Odlični mladi glumci novinarstva i politologije ukazuju na nedostatak socijalne kohezije i tolerancije među mladima u Hrvatskoj te se posebno osvrću na pojmove pravednosti i jednakosti šansi na profinjen i dostojanstven način. Kakva je to sadašnjost s kojom se suočavamo i što nam ostaje od budućnosti? – samo su neka od pitanja koje ova predstava otvara i nudi moguća rješenja. Zbog ograničenog broja mjesta, pošaljite rezervaciju na fpzg.dramska@gmail.com. Početak u 17 sati.

2. lipnja

SCOOL FEST 2017- Studentski centar

Treću godinu za redom, Studentski Zbor Sveučilišta U Zagrebu s partnerima svojim marljivim studentima daruje dva dana odličnih koncerata u sklopu studentskog festivala Scool Fest. Osmodnevni festival je već započeo, a zabavni dio koncerata kreće u petak kada nastupaju TBF, Radio Aktiv, Kuzma & Shaka Zulu i brojni drugi. U subotu zabavu preuzimaju Pravila igre i Crvena jabuka te brojni vrhunski DJ-evi. Za svakoga ima po nešto, a ulaz je besplatan!

3. lipnja

Festival Zmajevih čamaca- Jezero Jarun

Festival Zmajevih čamaca na Jarun dovodi ove subote 2 tisuće godina dugu tradiciju veslačkih utrka. Osim veslanja, posjetitelji će moći sudjelovati u popratnom kulturnom programu na Otoku Univerzijade. Odrasli i djeca, koji će se okušati u utrci veslanjem moraju se besplatno prijaviti na aplesa@ki.unizg.hr do petka, 26. svibnja.  Veslat će se na stazama dužine 500 metara za odrasle i 250 metara za djecu. U čamcu može biti minimalno 10, a maksimalno 20 ljudi. Ako ipak nećete veslati možete sudjelovati u raznim radionicama (izrade zmajeva, papercuta, kineske kaligrafije..), a moći ćete naučiti i weiqi, jednu od najstarijih misaonih igara na svijetu. Svaki posjetitelj dobit će i svoje ime na kineskom, a natjecatelje očekuju majice i nagrade. Program je u organizaciji Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu i sve započinje u 10 sati.

4. lipnja

Turnir u graničaru i ljudskom čovječe ne ljuti se- Park Zrinjevac

Osim što se tog dana održava drugi krug lokalnih izbora i nakon što obavite svoju građansku dužnost, vrijeme je za opuštanje u lijepom nedjeljnom poslijepodnevu- uz igre! Graničara se svi sjećamo iz dana osnovne, a čovječe nikad ne dosadi, pogotovo ovaj u ljudskoj varijanti. Sve to možete igrati isti dan, na Zrinjevcu u sklopu Cest is d Best festivala. Kotizacija po osobi za jedan turnir iznosi 20kn, za oba 30kn. Sva pravila pojedinih igara na eventu. Prijave na info@studiosmijeha.hr.

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments