29. siječnja

Drink & Draw – Express Bar (Petrinjska 4)

Nikakav extra specijalan event, no opet drugačiji od ostalih dnevnih druženja. Prvi takav na našim prostorima, Express Bar ugošćuje kreativce koji se uz  šalicu kave, čašu piva ili koktela opuštaju te svoje kreativne misli pretaču na papir- crtajući. Ponesite svoje sketchbooke, tuševe, naoštrite olovke, bojice i ne zaboravite dobru volju! Bilo da ste vrhunski umjetnici ili tek početnici, uz dobro društvo i pravi napitak, dobro je sve! Dakle, mjesto Express bar (Petrinjska 4)  od 19h!

30. siječnja

Dani Nikole Tesle- Tehnički muzej Nikola Tesla

Tradicija obilježavanja života i rada jednog od najvećih genija i izumitelja u povijesti nastavlja se i ove godine u Tehničkom muzeju Nikole Tesle. Ovogodišnji program ponovo je zanimljiv i raznovrstan, traje čak tri dana. Za obilježavanja svakoga dana nude se predavanja i panel diskusije. Prva je na redu u utorak u 17 sati, teme “Nikola Tesla jučer, danas, sutra i izazovi mladim generacijama”. U srijedu od 18 sati kreće panel rasprava “Tesla u oku mladih inovatora”, dok će zadnjeg dana, u četvrtak Vladimir Paar pokrenuti raspravu “Novo lice Tesline genijalnosti”. Ulaz je na sve besplatan. Broj mjesta je ograničen, a besplatne ulaznice podižu se na dan predavanja od 9 do 18 sati na blagajni Muzeja. Ulaznice je moguće i unaprijed rezervirati na telefon 01/4844-050 tijekom radnog vremena blagajne muzeja od 30. siječnja.

31. siječnja

Žujin kampus/ Studentski program- Vintage Industrial Bar

Studentski program koji studentima, ali i onima koji se tako osjećaju, nudi pregršt pogodnosti u sklopu Žujinog Kampusa.  Za lakše sudjelovanje, Žuja je razvila i aplikaciju kojaolakšava i posuspješuje sudjelovanje u prvom Žujinom Kampusu u seriji studentskog programa 2018. Vintage naravno ne može proći bez dobre glazbe za koju je ovoga puta zadužen DJ Chill. Dok se vrte najbolji hitovi, oko vas će se vrtjeti i pogodnosti u obliku promo cijena i loyalty programa u sklopu kojeg možete osvojiti i popuste na kupovinu ulaznica. Ulaz je besplatan! Start u 20 sati.

1. veljače

Zagreb Designe Week: Warm Up- Velvet Café

Tjedan dizajna Zagreb (#tdzg) najveće je događanje u Hrvatskoj posvećeno dizajnu, a ujedno je i jedini dizajn festival koji aktivira cijeli grad, organizira velike izložbe dizajna, predavanja, panele, radionice, prezentacije, pop-up trgovine, gostovanja nekih od najpoznatijih svjetskih dizajnera. Kako bi se pripremili na ovogodišnje, jubilarno peto izdanje, organizatori pozivaju na druženje u Velvet Café gdje će se otkriti  novo ime, novi identitet i nova lokacija. Za glazbu je zadužen DJ Marijan Felver. Warm Up Party započinje u 20 sati.

2. veljače

Jimi Hendrix Tribute- Vintage Industrial Bar

Ovog petka u Vintageu se odaje počast legendarnom glazbeniku koji je promijenio definiciju rock glazbe i solaže, te proslavili 50 godina od objave albuma Axis: Bold As Love’ ( ’67./’68.) i Electric Ladyland. Oba albuma su probila zlatnu tiražu (preko milijun LP-a). Za odličan nastup pobrinut će se Rock Masters i Vedran Božić, obzirom da je on jedan od malobrojnih sretnika koji su imali priliku svirati klupski session sa Hendrixom. Taj nastup bio je 1969. u Frankfurtu, a slike tog susreta i dvodnevng druženja izašle su u službenoj biografiji satava Jimi Hendrix Experience. Što više nadodati, osim Vintage u petak, 22 sata, 20 kuna (10 kuna studenti).

3. veljače

Hladno pivo: 30 godina- Dom sportova

Velika obljetnica karijere poznatih domaćih rokera održat će se tijekom dva dana. Prvi koncert “Old School” , 2. veljače posvećen je ranijem opusu glazbenika koji će obuhvatiti prva četiri studijska albuma – «Džinovski», «G.A.D.», «Desetka» i «Pobjeda» – objavljena od 1993. do 1999. godine. Druga večer, 3. ožujka donosi najveće i najznačajnije hitove Hladnog piva pa samim time ovaj koncert nosi ime Greatest Hits set. Za dnevne ulaznice trebat će odvojiti odnosno 90 kuna, s obzirom da je fan paket dvodnevnih ulaznica odavno rasprodan.

4. veljače

Međunarodna izložba mačaka- Westgate Shopping Centar

Prva u nizu internacionalnih izložaba mačaka održava se ovoga vikenda u Westgate Centru. Na izložbi ćete moći vidjeti manje poznate vrste ovih ljubimaca. Prošle je godine natjecanje ugostilo oko 200 mačaka, a oduševljenje na izložbi i natjecanju izazvalo je 18 različitih pasmina iz Slovenije, Austrije, Italije i Češke. Kakve će ljepotice ove godine krasiti cat walk, doznati možete ako posjetite trgovački centar od 10 sati nadalje.

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments