28.5. VegeSajam 2019.

U utorak, 28. svibnja, na Trgu bana Josipa Jelačića održat će se 8. VegeSajam. Dođite i provjerite što su sve domaće, fino i vegansko pripremili ovogodišnji izlagači. Sajam počinje u 8:00 h.

29.5. 23. Cest is d’Best

Počinje još jedan street festival, u srijedu, 29. svibnja, pod nazivom Cest is d’Best. Na programu je za svakoga ponešto, od glazbenih, likovnih, dramskih događaja do ukusne hrane. Ne propustite ovaj festival stvoren za dobru zabavu i smijeh. Traje od 29. svibnja do 2.lipnja.

30.5. Đurologija

Najgledanija predstava u regiji na repertoaru je u četvrtak, 30. svibnja u 20:00 h. Branko Đurić Đuro sa svojom autorskom predstavom Đurologija, oborio je sve rekorde gledanosti stoga ne propustite ovu priliku i dođite u kazalište Luda kuća i uživajte.

31.5. Malograđani

Petak navečer rezerviran je za predstavu Malograđani koja će se odigrati u kazalištu Gavella. Ova drama u svom fokusu ima jednu rusku obitelj i sve probleme i nedaće s kojima se nose. Predstava počinje u 20:00 h.

1.6. Azra Tribute

Svi ljubitelji kultnog banda Azra u subotu dolaze na svoje. U Vintage Industrial Baru, s početkom u 22:00 h, održat će se koncert s najvećim hitovima spomenute grupe. Ulaznica za studente je 10 kuna, a za ostale 20 kuna.

2.6. 18. Festival europske kratke priče

Krajem tjedna, počinje 18. Festival europske kratke priče. Ovogodišnja tema je HOMO NARRANS i bavi se istragom temeljne ljudske potrebe za pričanjem. Festival se održava u organizaciji Hrvatskog društva pisaca (HDP) i traje od 2. do 7. lipnja.