Kako biste lakše podnijeli početak novog semestra koji sa sobom vuče i nove akademske obveze, evo nešto malo opuštenijeg štiva prepunog odličnim događajima! Sretno u novom semestru svima 🙂

27. veljače

Postdiplomsko obrazovanje- Vinyl

Ne, nije riječ o pustom predavanju nakon diplome. Ovo je monokomedija koju izvodi Vilim Matula, osebujni glumac, ponajviše viđan u Kazalištu Kerempuh. Kroz monodramu, Matula  kroz „predavanja“ studentima daje upute mladim ljudima s diplomom i savjetuje ih kako postati i ostati kriminalac u usponu. Komična drama praćena je vrhunskim zvukom najpoznatije trube u Hrvata, Igora Pavlice. Drama je već naišla na brojne pozitivne kritike poput jedne od Suzane Marjanić koja kaže da je ovo „Gorko istiniti humorni portret socijalne slike našeg vremena“ pa se i vi sami uvjerite u to u 20 sati. Cijena ulaznice je 50 kuna.

28. veljače

Trash Talk Tuesday- Vintage Industrial Bar

Vintage od sad svoja vrata otvara utorkom do 2 ujutro! Novi program koji će svakog utorka u suradnji s DJ Trasherom vrtjeti apsolutno sve, započinje već ovog tjedna. Genijalno nenormalna slušaonica kao naziv objašnjava sve. Sada nema više jaukanja, i utorkom se izlazi! Ulaz je besplatan, a slušaona „službeno“ započinje oko 21 sata.

1. ožujka

Sirija- zemlja na raskrižju- Kino Europa

Tema koja je i više nego aktualna u posljednje vrijeme, omogućuje vam vidjeti kako se život odvija na teritoriju pod kontrolom sirijskog režima. Goran Šafarek i Hrvoje Ivančić deset su dana boravili na teritoriju pod kontrolom sirijske vlade te 2016. godine snimili dokumentarni film koji obiluje mnoštvom raznovrsnih sugovornika koji otkrivaju kako stoje stvari u njihovoj državi. Među njima se nalaze ministri u vladi, profesori na sveučilištu, prodavači na tržnici, poslovni ljudi i sl. Nakon filma, organizirana je i rasprava kroz koju će se povjesničar Tvrtko Jakovina, vojni analitičar Igor Tabak, Emina Bužinkić iz Centra za mirovne studije i autori filma dotaknuti tema vezanih uz kontekst rata u Siriji, izbjegličke krize, uloge Hrvatske u sukobu i drugih.  Cijena ulaznice iznosi tek 10 kuna, a projekcija filma započinje u 21 sat u Kino Europi.

Ispit’ poslije ispita- Hangar club

Nakon filma, ali i završenih ispita, vrijeme je za počastiti se kako se spada (ako već jeste, zašto ne opet!). Uz pristupačne i studentskom džeparcu prilagođene cijene pića, odličan mashup glazbe te natjecanje u ispijanju, zaista ne postoji izlika kojom se može odbiti ovaj događaj. Nema se što pretjerano dodavati, dobre zabave neće nedostajati zasigurno. Svoju upad osiguraj na vrijeme za 20 kuna, ili na dan događaja plati 30 kuna na ulazu.

2. ožujka

ELFS Fashion Show- Muzej Automobila Ferdinand Budicki

Poznati dvojac hrvatske modne scene organizira prvu samostalnu reviju svojih kreacija. Kako je ova revija humanitarnog karaktera, ulaznice nisu u klasičnoj prodaji već će se svaka donacija na www.elfs.hr za udrugu RTL pomaže djeci u minimalnom iznosu od 100 kn smatrati pozivnicom za jednu osobu. Revija počinje u 20 sati.

3. ožujka

Žene u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici- FER

Ususret Međunarodnom danu žena, Ured za informiranje Europskog parlamenta u RH organizira predavanje o ženama, majkama i kraljicama koje su uz sve obveze i poslove stigle biti i znanstvenice. Panel- raspravu vodit će ugledne žene iz raznih područja zanimanja; zastupnice u EU parlamentu Marijana Petir i Dubravka Šuica (i potpredsjednica Odbora za vanjske poslove te Izaslanstva za odnose s Bosnom i Hercegovinom i Kosovom) Dr. Sc. Lea Skorin-Kapov, telekomunikacije, Fakultet elektrotehnike i računarstva; Dr. Sc. Ana Sović Kržić, robotika, Fakultet elektrotehnike i računarstva. Sve su one nagrađivane za svoj rad i trud, a vama će otkriti kako im je uspjelo doći do svojih zvanja te pozicija na poslu.

4. ožujka

Zabranjeno pušenje- SAX!

Raja iz Sarajeva ponovo se vraća u SAX! Sudeći prema prethodnim rasprodanim koncertima i ovog će se puta tražiti karta više. Legendarni Sejo i ekipa izvest će svoje najpoznatije hitove poput Lutke s naslovne strane, Pišonje i Žuge, Karabaje, ali i novijih Ti voliš sapunice, Sena pleše, Tvoja bosa stopala i brojne druge. Zato, preslušajte i podsjetite se najdražih stihova i svakako požurite do SAX!a po svoju ulaznicu koja u pretprodaji iznositi 70 kuna, a na dan koncerta 90 kuna. Koncert počinje u 22 sata.

5. ožujka

Kerovi- Kazalište Vidra

Predstava koja je pravi beogradski hit dolazi u zagrebačku Vidru. Riječ je o tekstu Cristophera J. Johnsona, australijskog redatelja i glumca, čiju je regionalnu verziju obradio  Eroal Kadić. U komediji glume dva glavna glumca, Aleksandar Srećković-Kubura (Vratiće se rode, Montevideo..) i Srđan Timarov (Montevideo, Cvat lipe na Balkanu…) koji svojim osebujnim stilom glume pridonose urnebesnom smijehu.

„Aleksandar i Srđan glume pse – 14 likova, 14 različitih rasa pasa. Svaki pas nosi karakteristike svoje rase, no, primjećuje se da liče i na svoje gospodare, pa tako imaju i neke od karakteristika ljudskog bića. Od rotweilera koji ima problema sa susjedima, mješanca koji u poznim godinama otkriva ljubav, do hrta koji je opsjednut svojim naočitim izgledom, predstava „Kerovi“ donosi svijet iz perspektive ljudima najprivrženije životinje, psa. I to na originalan, zanimljiv i duhovit način.“

Cijena ulaznice je 70 kuna, a predstava započinje u 20 sati.

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments