26. veljače

Dobrodošli Mr. Marshall- Kino Tuškanac

 Malom španjolskom selu,Villar del Río, najavljen je posjet američke delegacije u sklopu projekta doniranja novčane pomoći. Isprva ni sami mještani ni njihov nagluhi gradonačelnik ne znaju kako da dočekaju goste, no kada konačno započnu s planovima o dočeku na vidjelo izlaze sve predrasude i stereotipi koje španjolski narod gaji prema američkom, kao i obratno.

Crno- bijeli film se prikazuje od 21 sata, a ulaznica iznosi 10 kuna.

27. veljače

Milky Chance- Tvornica kulture

Prava indie- pop senzacija u sklopu svjetske turneje posjetit će i zagrebačku Tvornicu kulture. Njemačkom dvojcu, koji su slavu postigli doslovno preko noći, ovo će biti premijerni nastup pred zagrebačkom publikom. Bit će ovo ujedno i prilika da odsviraju pjesme s posljednjeg albuma Blossom. Vlasnici mega popularnog hita Stolen Dance, prepoznatljivi su po svojim jedinstvenim elektronskim ritmovima, vješto pomiješanim s utjecajima reggaea i R&B-a. Sami vokal i tekstovi pjesama s druge strane vuku na folk, a glazbenici za svoje uzore često spominju Boba Marleya, Raya Charlesa i Johna Frusciantea. Cijena ulaznica za koncert iznosi 149 kuna.

28. veljače

REGRUTACIJA HRVATSKE STUDENTSKE ASOCIJACIJE- EFZG

Kroz 25 godina duge tradicije, Hrvatska studentska asocijacija postala je široko poznata i priznata studentska udruga čiji broj članova neprestano raste. Svojim kreativnim potencijalima, te realiziranim idejama i projektima pokriva širok spektar interesa svih studenata, unutar svojih šest timova. Svake godine HSA organizira velik broj predavanja, druženja i projekata kao što su studentski poslovni list “Manager” (kojeg vi upravo čitate u web izdanju), konferenciju Business u sportu, Marketing Madness, Santa Sending SOS, DriveINkino, IW Zagreb i brojne druge. Udruga rado prima nove članove, pa je i sada došlo vrijeme za još jednu regrutaciju. Od 28. veljače do 9. travnja na Ekonomskom fakultetu možeš saznati sve što te zanima o udruzi od njenih trenutnih članova! Možda baš ti postaneš novi član naše voljene udruge!

 

1. ožujka

Orvel- Vinyl

Nakon hvaljenog debi albuma “Dani”, zagrebačka grupa Orvel odlučila se posvetiti novom materijalu pa se zbog toga bend na neko vrijeme posvetio isključivo studijskom radu. Sada, u proširenoj postavi, bend je uz presjek pjesama s prvog albuma spreman predstaviti na čemu je radio. Zvukovno, novi se singl kao i veći dio materijala s novog albuma oslanja na synth-art-rock zvuk i plesnu elektroniku odsviranu na rock instrumentima. Koncerta započinje u 20:30, a ulaz se naplaćuje 20 kuna.

2. ožujka

Jesus Christ Superstar- KD Vatroslav Lisinski

Ravno iz Broadwaya u Lisinski stiže vrhunski i hvaljeni mjuzikl Andrewa Lloyda Webbera- Jesus Christ Superstar! Suvremeni Broadway ili londonski West End ne bi bili to što jesu bez skladatelja poznatih mjuzikla Evita, Mačke, Fantom u operi i brojnih drugih. Jesus Christ Superstar jedno je od najpoznatijih i najkvalitetnijih suvremenih glazbeno-scenskih djela, koje je dosad prikazano u više od dvadeset zemalja svijeta i vidjelo ga je više od pet milijuna ljudi. Mjuzikl govori o posljednjih sedam dana života Isusa iz Nazareta: pozornost je posvećena odnosu običnih ljudi prema Isusu i događanjima oko njega. Cijena ulaznice, ovisno o poziciji, kreće se od 60 do 100 kuna. Početak u 19:30.

3. ožujka

The Cure Tribute Band- Vintage Industrial Bar

Hitovi jednog od najutjecajnijih mračnih rockera prošlog stoljeća, ove će subote oviti Vintage. The Cure je britanski rock sastav koji se nikada nije mogao svrstati ni u koji žanr. Iako je bilo mnogo pokušaja da se sastav uvrsti u stil gothic rocka, zbog turobnih tekstova i izgleda frontmena i pjevača Roberta Smitha, sam Smith bi uvijek odbacivao pokušaj uvrštavanja pod bilo koji žanr. Uz presjek karijere koja broji 13 studijskih izdanja i preko 30 singlova uživat ćete cijelu večer jer je zasigurno i DJ nakon koncerta pripremio srodan sadržaj. Ulaz klasičnih 10 kuna za studente, odnosno 20 kuna za sve ostale. 

4. ožujka

Peti MIMO- Dvorana Gorgona (MSU)

Na petom ovosezonskom koncertu, MIMO predstavlja bendove ZMaI i Portman. Izravan prijenos bit će na Prvome programu Hrvatskoga radija i live videostreaming. Eksperimentalni rock sastav iz Virovitice, ZMaJ nastaje kao odgovor na statičnu glazbenu scenu u Hrvatskoj, koja kroz borbu, danas konačno prolazi kroz promjenu i napredak. Portman pak nastaje 2004. godine i od tada djeluju kao instrumentalan bend. Nakon puno eksperimentiranja i nekoliko promjena u postavi bend je našao svoj prepoznatljiv stil u instrumentalnom rocku kombinirajući razne žanrove. Osim bazičnog post rocka mogu se primjetiti mnogi elementi različitih utjecaja sklopljeni u vrlo prozračnim zvukopisima, od math rocka, pa do atmosferičnih sadržaja protkanih ambijentalnim pasažama. After je u SPUNK-u, a za vas vrhunske domaće bendove vrte jake DJ snage Radija Student.

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments