25.2. Mrzim istinu

Ova predstava vraća nas u vrijeme prije 24. travnja 1992.
Umjesto patetičnog prepričavanja jedne obiteljske povijesti, predstava Mrzim istinu! daje nam uvid te rastvara unutarnje kompleksne odnose unutar autorove obitelji.
Svoj dramaturški temelj gradi na tenziji između različitih obiteljskih dokumenata i autorovih svjedočanstava, te fikcionalnog statusa koji ovi dokumenti i svjedočanstva dobivaju u prostoru kazališne reprezentacije.

26.2. Renata Fučikova

Izložba dobitnice Velike nagrade Sedmog hrvatskoga biennala ilustracije održava se u veljači i ožujku 2019. u prizemlju Galerije Klovićevi dvori; od 21.2. do 31.3.2019. Nastavljamo time niz izložaba dobitnika glavne nagrade biennala svake neparne godine počevši od Svjetlana Junakovića (HR), Dušana Kallaya (SK), Alenke Sottler (SLO), Tomislava Torjanca (HR), Zvonimira Baloga (HR) i Zdenka Bašića (HR). Umjetnicu i ilustratoricu Renatu Fučikovu iz Praga (CZ), profesoricu pri „Fakultetu za umjetnost i dizajn“ iz Plzeña publika i struka upoznat će putem opusa zasnovana na izboru radova nastalih od 1994. do 2017. godine.

27.2. Samo preko njega mrtvog / Luda kuća

Dvojica susjeda iz Novog Zagreba, ne poznajući se otprije, zatiču se u bogato opremljenoj garaži prilagođenoj za stanovanje u kojoj se nalazi mrtvo tijelo čovjeka. Znatiželja i pohlepa  zbližavaju ih i stavljaju s one strane zakona budući da se odluče ne prijaviti nesretan slučaj na neko vrijeme.


28.2. Ja, tata!

JA, TATA! – urnebesna je i dirljiva ispovijed čovjeka bačenog u avanturu donošenja novog života na svijet. Kada ga jednog zimskog dana žena, mašući mu testom za trudnoću ispred nosa, upita: “Dragi, koje je boje trudnoća?”, njegov savršeno uređeni život okreće se naglavačke.

1.3. TheSvirka!

TheSvirka! je novi glazbeni program u Positive Breweryu. TheSvirka!, je u u žargonu poznata i kao ona o kojoj svi pričaju! Dođi uživati s nama na prvo izdanje s Kozmodrumom i ne budi onaj koji samo sluša priče! Pridružite nam se 1. ožujka 2019. i iznenadite nepce ukusnim pivom proizvedenim u našoj pivovari.

2.3. Bajaga i instruktori

Bajaga i Instruktori napokon stižu u Zagreb, gdje će nastupiti u zagrebačkoj Areni, u subotu 02.03.2019. u sklopu velike regionalne turneje na kojoj promoviraju aktualni album ‘U sali lom’. Bajaga i Instruktori bez sumnje su jedan od najvećih pop-rock bendova u regiji. Tijekom više od 30 godina postojanja, kultni pjevač, gitarist i autor Momčilo Bajagić – Bajaga svojim se pjesmama zauvijek upisao u srca mnogih generacija obožavatelja.

3.3. Star Wars Pub Quiz

3. ožujka u pubu Veliki Tolk s početkom u 19:00 sati održat će se Star Wars Movies kviz, na kojem će svi sudionici imati prilike osvojiti nešto od vrijednih nagrada. Tema kviza su igrani filmovi iz serijala Ratovi zvijezda (epizode 1-8, Rogue One i Han Solo – Holiday Special nikako!)

Facebook Comments