23. listopada

I ostat će zvuk 90 godina radiodramskoga stvaralaštva- MSU

Obilježavanjem 90. godišnjice njegovanja posebne radijske vrste koja je na Odjelu drame Hrvatskoga radija tijekom godina ostvarila značajne međunarodne uspjehe i izdigla generacije hrvatskih umjetnika, od pisaca, redatelja, glumaca, skladatelja do prevoditelja. Tom će prigodom u MSU biti prikazan “Dramofon”, kolaž ulomaka dokumentarnih i igranih radiodrama, zatim “Dramoplov”, koji će prestaviti šetnju kroz radiodramske oblike i vrijeme te “Glazbodram” koji će donijeti glazbenu dramaturgiju uživo. Ulaz je besplatan, a sve započinje u 19 sati.

24. listopada

The Dire Straits Experience- KC Dražen Petrović

Nakon odličnog koncerta The Beatles Story- Remember Yesterday, vrijeme je za još jedan vrhunski doživljaj, ovoga puta Dire Straitsa, barem u jednom djelu. Povodom 40 godišnjice osnutka benda, KC Dražen Petrović bit će ispunjen legendarnim zvucima svima dobro znanih pjesama poput “Sultans Of Swing”, “Brothers In Arms” i “Money For Nothing”. Chris White, zadužen za prepoznatljivi zvuk saksofona u bendu pokrenuo je projekt koji rasprodaje dvorane diljem svijeta- The Dire Straits Experience, a publiku naravno oduševljava svakoga puta. Ulaznica ima još malo, tako da svakako požurite na Eventim.hr po svoj primjerak. Vrata dvorane otvaraju se u 20 sati.

 

25. listopada

Student Opening Season: #WatchOutForThis- Johann Franck

Nešto novo, nešto ludo! Johann Franck od ove srijede započinje s novim programom, Styles of Students. Najbolji DJ-evi svake će srijede nizati hit za hitom, a na plesni podij dolazi i pravi dance competition. Ove srijede  reaggeton i dancehall hitove za vas pušta DJ Aldo Morro.

 

26. listopada

Bučna služba: Psihomodo Pop- Shock Show Industry

Bit će bučno, rokerski i sexy! Drugačije ni ne može biti kada se u totalno neformalnom prostoru Shock Show Industryje nađu jedinstveni Psihomodo Pop. Ovaj će koncert sadržati i promociju novog albuma sa serije koncerata u Gavelli – “Live in Gavella”. Ulaznice u pretprodaji možete kupiti po cijeni od 80 kuna, dok će na dan koncerta (ukoliko ih ostane) ista iznositi 100 kuna. Pretprodaja: Shock Show Industry, Radnička cesta 27, II. kat, srijedom od 16 do 20h.

 

27. listopada

Jura Stublić- Tvornica kulture

Jedan od najjačih vokala domaće scene, rocker Jura Stublić, ponovo se vraća u Tvornicu kulture, kako bi ovoga puta zajedno sa svojim Filmom i publikom proslavili 30. godišnjicu objavljivanja albuma “Sunce sja”. Osim što će svirati velike uspješnice s ovog album poput “Srce na cesti”, “Valovi”, “Sjećam se prvog poljupca”, Jura je pripremio i presjek svima omiljenih hitova njihove karijere. Bit će tu zasigurno hitova poput “Pjevajmo do zore“, „Dobre vibracije“, „Ljubav je zakon“, „Doći ću ti u snovima“ i brojnih drugih. Ulaznice u pretprodaji možete nabaviti po cijeni od 60 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 80 kuna.

 

28. listopada

Službena brucošijada EFZG-a – Club Roko

Zasigurno jedna od najboljih brucošijada u gradu, ove subote dolazi u svima dobro poznati Club Roko. Mjesto drago svim studentima u subotu će nuditi za svakoga po nešto. Vrijedan tim Hrvatske studentske asocijacije pobrinuo se da svatko bude zadovoljan pa su tako tu čak dva DJa. Na jednom će flooru DJ M8 puštati strane i domaće hitove, trash te narodnu glazba. Na drugom će flooru DJ Jurki vrtjeti najbolje R&B, House i Electro hitove. Tu su naravno i akcijske cijene pića, kao i besplatno piće dobrodošlice zahvaljujući Jägermeisteru. Tijekom večeri netko će osvojiti i lijepe nagrade tako da svakako u subotu svi pravac Roka. Ulaznice od 20 kuna u pretprodaji možete nabaviti na EFZG-u od 18. do 27. listopada; 10:00 – 15:00, Studentskom Centru od 25. do 27. listopada; 15:00 – 19:00 te u SD Stjepan Radić  od 23. do 28. listopada; 16:00 – 21:00. Na dan brucošijade moguće je kupiti ulaznice na ulazu kluba po cijeni od 30 kuna.

29. listopada

Vox Feminae Festival- Trešnjevka (CeKaTe i KDC “Šesnaestica”)

Snažne i svestrane žene u su borbi za svoje mjesto oduvijek. Ovakvim se događajima budi svijest o njihovoj aktivnosti, angažmanu i pridaje zaslužena hvala njihovom radu. Od 25. do 29. listopada u prostorima CeKaTe-a i kulturno- društvenog centra “Šesnaestica” odvijat će se brojna predavanja, izložbe, projekcije, radionice, ali i ugodni razgovori uz čašicu koktela. Osim toga, bit će i predstavljanje prve igre u produkciji K-zone. „Strašne žene“ društvena su igra s kartama i posveta svima koje su zadužile društvo svojim angažmanom na području kulture i umjetnosti, znanosti, aktivizma i teorije; a premijerno će se zaigrati upravo na VFF-u! Detaljniji program možete pronaći na službenim stranicama VFF-a.

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments