23. siječnja

​36. Business Café u Zagrebu – Marketing je sve, sve je marketing- Zagreb 360
Kristina Ercegović, koja se već 15 godina uspješno bavi marketingom, nesebično otkriva tajne dobrog poslovnog rada. Na prvom ovogodišnjem, ali ukupno 36. Business Caféu dovodi brojne marketinške stručnjake koji će vam pomoći u pokretanju vlastitog biznisa, pronalasku poslovnih partnera, klijenata pa i zaposlenika, naučiti vas kako uopće kročiti u poslovni i marketinški svijet. Govornici su tu kako bi vam otkrili sve tajne dobrog i uspješnog poslovanja, ali i odgovorili na sve vaše nedoumice. Od sada se termin održavanja premjestio na ponedjeljak, u trajanju od 18 do 20 sati na predivnoj lokaciji iznad svih, u Zagreb 360, vidikovcu na Trgu bana Jelačića. Ulaznice za ovaj događaj dostupne su isključivo preko Interneta te je za iste potrebno izdvojiti 200 kuna.

24. siječnja

​Goran- Kino Europa
Novi i nagrađivanii film, domaće produkcije donosi snažnu i dramatičnu priču o bračnom paru. „U idiličnom okruženju snijegom zametenog Gorskog Kotara, Goran i njegova supruga Lina vode miran i jednostavan život okruženi prijateljima i obitelji. No njihova bezbrižna svakodnevica naprasno je prekinuta kada Lina objavi da je trudna. Sretna vijest razbuktat će temperamente lokalnih stanovnika, idila će se pretvoriti u noćnu moru, a zimska bjelina poprimit će duboku nijansu grimiza.“ Film traje 86 minuta, a početak prikazivanja zakazan je u 19:30 u Velikoj dvorani kino Europe. Ulaznica iznosi 25 kuna.

25. siječnja

​Dizajnirati ideju- EFZG
Nakon marketinškog ponedjeljka, vrijeme je za stvaranje brendova. Pokretač i kreativni direktor agencije „I to nije sve“- Alen Kekić, ujedno je i predavač ovog vrlo zanimljivog događaja na kojemu će kroz svoje vlastito iskustvo objasniti što je sve potrebno za realizaciju i uspostavu uspješnog brenda te kako postati prepoznatljiv i jedinstven među brojnim konkurentima. O uspješnosti mladog Alena i njegove tvrtke svjedoče neki od njegovih klijenata, među kojima se kriju imena Motovun Film festivala, Ikee, Bipe, Grawe i Cinestara. Vjerujemo kako će vam ovo predavanje biti jako zanimljivo, a ponajviše i korisno, zato put Ekonomskog fakulteta, Dvorana 21, u srijedu u 19 sati.

26. siječnja

​Tomislav Perko – 7 godina na cesti- EFZG
Još jedno odlično predavanje, ovoga puta nešto opuštenije. Putopisac i nekadašnji student ekonomije, podijelit će s vama svoja iskustva s mnogobrojnih putovanja, na kojima je potrošio minimalno novaca. To je svakako vrlo interesantno svima koji vole putovati, ili onima koji bi htjeli, ali se uvijek javlja financijska barijera. Ovim putem, Tomislav će predstaviti svoju novu knjigu „1000 dana ljeta“. Putopisno predavanje održat će se u Kongresnoj dvorani Ekonomskog fakulteta u Zagrebu s početkom u 18 sati.
​Chui- Vinyl
Mladi klupski bend koji u svojem glazbenom izričaju spaja jazz s elektoronikom i rock n’ rollom, ponovo se vraća u Vinyl. Ovoga puta s nešto više materijala, jer upravo pripremaju novi, četvrti studijski albuma pa će ovom prilikom premijerno izvesti neke skladbe s nadolazećeg albuma. Bend čine poznati momci iz brojnih bendova, Toni i Vojkan, bubnjar Ivan Levačić (ABOP, Kries, Pridjevi te bend Natali Dizdar) i basist Konrad Lovrenčić (Kries, Elemental, Tobogan i mnogi drugi). Za ovu glazbenu poslasticu, u četvrtak u 20:30, pripremite 40 kuna za ulaz.

27. siječnja

​12. Noć muzeja
Jedna od predivnih večeri posvećena kulturi, opet je pred nama. U brojnim muzejima grada Zagreba moći ćete uživati u bogatom kulturno- zabavnom programu, kao i stalnim postavama koje su priredili za ovu prigodu. Izdvojit ću samo neke od njih; Muzej Mimara uz ovogodišnju temu Glazba i glazbeni velikani posvećuje dvije prigodne izložbe i koncert mlade glazbenice. Uvijek originalan Konfucijev institut donosi izložbu s tematikom razvoja kineske alternativne glazbene scene, video projekcije kratkih dokumentarnih filmova o kineskoj glazbenoj sceni (punk, rock’n’roll, heavy metal) i spotove najpopularnijih kineskih bandova. Osim izložbe, imat ćete prilike doživjeti (i okusiti) čari kineske punk čajne ceremonije. U Galeriji Klovićevih dvora čeka vas instalacija „MozArt u ponoć“ koja naslovom implicira fenomen pojma Arta u Wolfgangovu prezimenu. Likovna kompozicija simbolički ukazuje na tajnu salzburškog genija, na misterij njegove neponovljive kreativnosti. Muzej suvremene umjetnosti, uz stalnu postavu Zbirka u pokretu, za Noć muzeja posebnu je pozornost posvetio glazbenom programu kojega izvode vrsni glazbenici: jazz sastav B’s FUNstellation, harmonikaški duo Ars te zborovi DomaćiGosti, Le Zbor i zbor umirovljenika Druga mladost. Za sve ostale muzeje grada Zagreba i njihove programe, kliknite OVDJE.

 

28. siječnja

​Radionica analogne fotografije- MM Centar (Savska 25)
Svi koji su se ikada bavili fotografijom, bilo profesionalno ili amaterski, ali i oni koji žele naučiti ponešto o analognom svijetu fotografije, dobro su došli na radionice koje će se održavati dva vikenda za redom. Na radionicama će se učiti osnovama analognog fotoaparata i proces rada; od ideje do realizacije fotografije (priprema kemije, razvijanje filma, povećavanje na papir). Profesionalni fotograf Hrvoje Grgić, u završnoj fazi radionice dotaknut će se i posebnih foto eksperimenata (fotogrami i solarizacija). NAPOMENA: Polaznici trebaju donijeti analogne fotoaparate i c/b 35 mm fotografski film, a svu ostalu opremu i materijal osigurava organizator. Vrijeme trajanja radionica je od 11 do 16 sati, 28. i 29. siječnja te 11. i 12. veljače. Kotizacija za članove Klubvizije SC iznosi 120 kn, dok je za ostale 170 kn. Prijave se vrše putem sc.klubvizija@gmail.com (zašto želite sudjelovati na radionici i vaše dosadašnje iskustvo).

29. siječnja

​Filozofski teatar: Bifo & Bobby- HNK
Srećko Horvat ove nedjelje ugošćuje dva velika svjetska imena; Bobby Gillespia i Franca B. Bifa. Kakve veze oni dvoje imaju, rocker i filozof, ukratko prenosimo ovdje, a više ćete saznati na licu mjesta. Bobby je rocker i pjevač kultnoga rock-sastava Primal Scream, čiji je posljednji album Chaosmosis izravno inspiriran filozofijom Franca B. Bifa. Franco B. Bifo, rođen 1948. u Bologni i jedan je od najzanimljivijih talijanskih filozofa, koji je prošle godine gostovao u beogadskome Narodnom pozorištu u sklopu Filozofskoga teatra, a sada prvi put gostuje u Filozofskome teatru Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. On je 1970-ih godina sudjelovao u radu kultne piratske radio stanice Radio Alice, a zatim je surađivao s Felixom Guattariem u njegovoj “šizoanalizi”. Objavio je niz knjiga o financijskom kapitalizmu, kraju budućnosti i tehnologiji. Vjerujemo kako vas je ovo zaintrigiralo te ćete u nedjelju u 20 sati otići u Hrvatsko narodno kazalište po filozofski rock n’ roll.

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments