22. svibnja

Zagreb Book Festival- Muzej za umjetnost i obrt

Treći Zagreb Book Festival ove godine donosi brojne novitete. Jedan od njih jest to da se osim u Muzeju za umjetnost i obrt održava i na dvije nove lokacije, u kinu Tuškanac i baru Vinil. Razlog tome je što se osim književnog djela, Festivalu pridružuju i tri projekcije filma te četiri koncerta. Više od 50 različitih događanja tijekom sedam dana dovest će u Zagreb 19 domaćih i inozemnih gostiju. Ovogodišnja tema Festivala jest Fragilnost, koja donosi i novi koncept Book Festivala u kojemu će kroz razgovore europskih intelektualaca potaknuti društvo na promišljanje o ravnopravnosti, društvenih sustava, slobodi govora te brojnih socijalnih tema. Tijekom Festivala posjetiteljima će biti dostupno više od 5000 naslova po popularnim cijenama.

23. svibnja

Festival jednakih mogućnosti- Trg bana Jelačića

Kao što i sam naziv ovog događanja kaže, slavi se jednakost mogućnosti svih osoba i apelira se na njihovo daljnje provođenje. Njime će se predstaviti više od 500 osoba s invaliditetom koje će zajedno s ostalim umjetnicima nastupiti u glazbeno- scenskom i likovnom programu, a predstavit će se i kroz brojne edukacijsko- rehabilitacijske i sportske aktivnosti. Svrha ovakvog uličnog festivala jest pokazati stvaralačke mogućnosti osoba s invaliditetom te naglasiti da i oni trebaju uživati jednaka prava i obveze poput ostalih građana. Program će se odvijati na glavnom trgu od 23. do 25. svibnja u trajanju od 10 do 22 sata.

24. svibnja

  1. godina Rock Akademije (TBF..)- Vintage Industial Bar

Rock Akademija slavi svoj 25. Rođendan i organizira veliki koncert na kojemu će nastupiti dobro znani i voljeni TBF te sadašnji i bivši polaznici s nastavnicima Akademije koji djeluju unutra bendova Greenhouse Blues Band i Vince +& Jules. Rock Akademija sa svojih 25 godina postojanja čini najstariju glazbeno- obrazovnu instituciju koja programom tečajeva i osnovne te srednje glazbene škole za popularnu i jazz glazbu formira etablirane glazbenike. Ulaznica za koncert u pretprodaji iznosi 65 kuna, a na dan koncerta koštat će 75 kuna.

25. svibnja

Otvaranje ljeta na Strossu

Više od 100 dana ljeta na Gornjem gradu počinje koncertom veselih Twins Rock banda. Cijelog ljeta posjetitelji će moći uživati u bogatom i raznovrsnom svakodnevnom programu koncerata, radionica, druženja, kazališnih predstava i drugih aktivnosti koje možete pratiti na službenoj Facebook stranici događaja.

Ničim izazvan- KSET

Poznati bend koji se publici prvi puta predstavio 2011. Godine, ovog četvrtka održat će prvi samostalni koncert pred zagrebačkom publikom u KSETu. Svojim zanimljivim popu zvukom kombiniranim elementima rocka, sve više podsjećaju na Letu Štuke što i ne čudi obzirom na brojnu suradnju s Dinom Šaranom, kao i našim Darkom Rundekom. Bendu ovo neće biti apsolutno prvi nastup u Zagrebu, lani su svirali kao predgrupa S.A.R.S.u u Domu sportova, ovog puta oni će imati svoju predgrupu i to zagrebački bend Mnogi drugi. Koncert počinje u 21 sat, a ulaznica u pretprodaji iznosi 35 kuna, dok će na dan koncerta porasti na 50 kuna.

26. svibnja

Radićevi dani- SD Stjepan Radić akka Sava

Proslava dana najvećeg, najglasnijeg i najpoznatijeg studentskog doma počinje ovog petka kulturno- zabavnim programom koji starta od 20 sati. Otvaranje počinje u kinu Forum čime će se obilježiti i početak School Festa. Nastavak proslave organiziran je u subotu sportskim djelom natjecanja u brojnim aktivnostima koje su organizirale brojne zavičajne udruge. Tako imamo natjecanje u odbojci, nogometu, uličnoj košarci, beli, briškuli i trešetama, stolnom nogometu i brojnim drugim koje možete pronaći na Facebook događaju.

27. svibnja

Pavel- Tvornica kulture

Koncertna promocija trećeg studijskog albuma Pavela, sada već tradicionalno održava se u zagrebačkoj Tvornici. Album je odlično najavljen s četiri ingla, među kiojima je dobro znani „Lažu devedesete“ koji je nedavno dobio i odličan video spot. Originalni sastav PAvel i ovoga će puta publici prirediti sjajan koncert svojoj publici s brojnim gostima iznenađenja. Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 70 kuna, dok će na dan koncerta ista iznositi 90 kuna. Vrata Tvornice otvaraju se u 20 sati.

28. svibnja

Fino Film Festival- Kaptol Boutique Cinema

Festival koji tijekom četiri dana, od 25. do 28. svibnja, u Kaptol Boutique Cinema ujedinjuje filmove i fine zalogaje. Riječ je o reviji filmova o renomiranim masterchefovima i kulinarskim entuzijastima. Prije samih projekcija filmova, posjetitelji će uz predočenje festivalske narukvice moći kušati brojne besplatne delicije te ih zaokružit uz dobru čašicu posluženog pića.

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments