22. siječnja

Zlatko Kozina “A Perfect Art World”- Greta, Ilica 92

Umjetnik Zlatko Kozina u svom se slikarskom radu kreće na tragu postmodernističke citatnosti spojene s tradicijom bad painting-a. Slikaru slika nije tek predmet koji stoji sam za sebe i izoliran od svijeta u kojem postoji-  on ih  uočava i reinterpretira u vlastitom umjetničkom ključu. Kozinina djela svoje utemeljenje na nalazi u autorovoj dosjetci, nego proizlaze iz promišljenoga pristupu koji otkriva da je ovaj pictor doctus. Njegov poveći opus tako ćete moći vidjeti na izložbi u Ilici 92, točnije prostoru Grete.

23. siječnja

Novi Val / izložba i koncert- Vinyl

Doba koje je u glazbenom svijetu stvorilo neke od najznačajnihij i utjecanijih bendova i glazbenika svakako je Novi val. Priča o njemu, njegovom nastanku i završetku ispričat će se kroz povezivanje dvije umjetnosti- glazbene i likovne. Osim toga, ova izloža rad je studentica diplomskog studija povijesti umjetnosti, Dore Peternel i Tene Starčević. Otvorenje izložbe je u utorak, 23. siječnja u 19h u galerijskom prostoru Vinyl bara, a izložbu možete pogledati do 23. veljače.  Na dan otvorenja izložbe održat će se koncert u podrumu Vinyl bara, kada će vas zabavljati bend One Dread u akustičnom i novovalnom izdanju. Ulaz je besplatan, ali su dobrovoljne donacije dobrodošle kao pomoć u realizaciji studentskog rada.

24. siječnja

MAR& Mixed Up Mary- Močvara

Prva ovogodišnja Začarana Močvara kreće s mladom zagrebačkom glazbenicom MARom u usponu i već dobro znanim zagrebačkim bendom Mixed Up Mary. MAR je još srednjoškolka koja nakon završetka škole želi krenuti na put otkrivanja svog glazbenog potencijala i svijeta. Izvodi autorske pjesme i pokoju obradu, a sve se to može svrstati negdje između okvira bluesa i folka, alternativne i indie glazbe uz stalno eksperimentiranje i istraživanje novog zvuka. Ovo joj je prvi nastup u Močvari, dok su Mixed Up Mary rado viđeni gosti kluba. Šesteročlani bend karakterizira duboki chamber pop, elementi trip hopa i jazz. Nakon prvog EP-ja “Rano je za sutra” iz lipnja 2015., Mixed up Mary je u prošloj, 2017. godini, iznjedrio i dva nova singla popraćena videospotovima – “Zauvijek” i “Ljetna”, a uskoro će biti objedinjene na albumu. Vrata se otvaraju u 21 sat, dok koncerti započinju u 22 sata. Ulaz se naplaćuje 30 kuna.

25. siječnja

Soul Fingers- Shock Show Industry (Katran)

Bučna služba ponovo dovodi najbolje od najboljeg s domaće scene. “Soul Fingersi su 10-člana vrhunska koncertna atrakcija, koja je u svojoj uzbudljivoj karijeri održala preko 1700 koncerata. Dijelili su binu s velikim svjetskim glazbenim imenima kao što su: B.B.King, David Bowie, The Blues Brothers band, Eddie Floyd, Georgie Fame, Miriam Maceba, Macoto Ozone. Gostovali su na mnogim svjetskim festivalima, snimili tri albuma, osvojili tri Porina.” Zaduženi uvijek za odličnu atmosferu, ni ovog četvrtka neće razočarati. Dobro poznati ambijent SSI-a gdje se uvijek chagga sa stilom, pretvorit će se u malu svjetsku pozornicu. Ulaznice u pretprodaji 50 kuna, a na dan koncerta 70 kuna. Vrata se otvaraju od 20 sati.

26. siječnja

Noć muzeja

Ovogodišnja Noć muzeja provoditi pod geslom Henri Didona „Citius, altius, fortius“ što u prijevodu znači brže, više, jače. Tema je vezana uz viđenje sporta kao kulturološke vrijednosti. Sami poticaji proizašli su iz aktualnih sportskih događaja poput Europskog prvenstva u rukometu održanog u Hrvatskoj, ali i nadolazećih Olimpijskih igara koji nas čekaju u veljači ove godine. Naglasak manifestacije jest usmjeriti pažnju prema sagledavanju postojećih i stvaranju novih muzeja na temu sporta. Želi se potaknuti lokalne inicijative na očuvanje i bolje vrednovanje sporta u svim njegovim pojavnim oblicima kao i na stvaranje okoline s osjetljivošću na sport kao kulturološku vrijednost i oblik individualnog stvaralaštva. Ovdje možete pronaći i popis svih muzeja koji će u petak biti otvoreni od 18 do 01.

27. siječnja

Queen Tribute- Vintage Industrial Bar

Jedan od najvećih, najuspješnijih i najutjecajnih britanskih i svjetskih rock sastava, možda ne dolazi u originalnoj postavi, ali ovaj će se tribute band potruditi što bolje odraditi koncert i interpretirati klasike ovih velikana. Za svoje karijere, Queenovci su snimili petnaest studijskih albuma, pet koncertnih albuma, te brojne kompilacijske albume. Prodali su preko 300 milijuna primjeraka u cijelom svijetu, uključujući više od 35.5 milijuna samo u SAD-u. Valja još spomenuti kako se od 22 sata ulaz naplaćuje klasičnih 20 kuna, a program započinje u 23:30. 

28. siječnja

Nedjeljom uz Prijatelje- Hangout Bar

Idealna kombinacija kao priprema za početak nadolazećeg radnog tjedna i kraj vikenda su Prijatelji! Hangout bar svake nedjelje od 18 sati pušta po jednu sezonu najbolje humoristične serije “Prijatelja”, a uz društvo svoji prijatelja ove projekcije su još i zabavnije. Nakon projekcija slijedi odlična glazba i druškanje.

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments