21.1. FILMSKE MUTACIJE
Dvanaesto izdanje “Filmskih mutacija: festivala nevidljivog filma” otvara svoju kartografiju filmskih avangardi posvećenu vizionarskim filmskim praksama diptihom filmske vampirologije katalonskih umjetnika, filmovima žudnje Vampir Cuadecuc Pere Portabelle iz 1970. i Priča o mojoj smrti Alberta Serre iz 2013., najavljujući njihove programe u kinu Europa od 20. do 23. siječnja i kinu Tuškanac od 24. do 28. siječnja 2019., pod naslovom GESTE UNDERGROUNDA.

22.1. MEŠTROVIĆ & PRODANOVIĆ: UMJETNIK I NJEGOV FOTOGRAF
Iako dosad nespominjani, a slobodno se može reći i nepoznati fotograf, Svetozar Prodanović ostavio je trag kakav je malo koji fotograf njegova profila i vremena ostavio u dokumentarnoj hrvatskoj fotografiji. Ovom izložbom predstavljaju se život i djelovanje Svetozara Prodanovića u nastojanju da se njegov rad vrednuje u skladu sa zahtjevima profesionalne umjetničke fotografske struke. To je razlog zašto se pristupilo iz tri različite perspektive: povjesničara umjetnosti, konzervatora restauratora i fotografa.

23.1. OPET ON
Godine 2012. Timur Vermes izdao je svoj debitantski roman “Er ist wieder da”. U tom satiričnom romanu Adolf Hitler budi se na proplanku u Berlinu 2011. godine, prespavavši tako od ’45 do danas te malo pomalo postaje medijska zvijezda – u početku kao gost raznim humorističnim emisijama, da bi na kraju ponovno postao politički aktivan. Knjiga je ubrzo nakon izlaska postala hit te je prevedena je na 27 jezika, snimljen je film po romanu te su mnoga europska kazališta adaptirala roman – svako kazalište radilo je “svoju” adaptaciju – svoje viđenje (svojeg) Hitlera.

24.1. Stray Dogg
Nakon podužeg vremena, Stray Dogg ponovno pred zagrebačkom publikom i to s novim albumom “Look At The Moon”. Ovu diskografsku pauzu između albuma grupa prekida objavljivanjem devet novih pjesama i tim povodom održati će koncert u Tvornici Kulture 24. siječnja.
To će ujedno biti i prva prilika hrvatskim fanovima da uživo čuju sve pjesme s “Look At The Moon”, kupe album po promotivnoj cijeni i da s bendom obilježe sedam godina stvaralaštva.

25.1. Pink Floyd tribute
Ukoliko ste ljubitelj Pink Floyda ili općenito ljubitelj kvalitetne glazbe, ovo je koncert za vas.
Deveteročlani sastav iz Karlovca, na čelu s frontmenom Damirom Biondićem, sve je osim garažnog “wanna be” benda.  Svi su članovi benda, prije svega, vrhunski glazbenici, koji su uložili maksimalne napore u pripremanju cijelog koncepta, koji je trajao dvije godine, kako bi na svoj način, odali priznanje jednom od najvećih bendova svih vremena.

26.1. Punk molitva / Gamer
U 2019. godinu uvodimo vas novim ciklusom filmova naslovljenom Punk molitva. Prošla godina nije nas politički mazila, a niti ova pred nama ne izgleda kao da će biti puno bolja. Velike stvari možda ne možemo mijenjati, ali što god da nas čeka, naoštrena pankerska kritička oštrica dobro će nam doći.
Gamer:
Mladi Ukrajinac većinu svog vremena provodi igrajući video igrice. Odličan je u pucanju u neprijatelje u “Quake”-u, ali ne tako uspješan u svom stvarnom životu, iz kojeg pokušava, ali ne uspijeva pobjeći.

Facebook Comments