1. ožujka

Prvi Studentski sabor- Hrvatski studiji

Potaknuti trenutnom situacijom na fakultetu, studenti pozivaju sve svoje kolege sa zagrebačkih fakulteta na podršku pri obrani svojih ciljeva. U nastavku prenosim dio njihova poziva na Studentski sabor; „Studentski sabor otvoren je za sve zainteresirane koji imaju pravo sudjelovanja u raspravi, donošenju i izvršavanju donesenih odluka. Odluka o održavanju i vremenu održavanja novog sabora donosi se na kraju svakog sabora.“ Sabor će se održati u 10:45 sati na parkiralištu iza glavne zgrade Hrvatskih studija.

  1. ožujka

Verbal Communication, Speaking in Public- FPZG

Predavanje zlata vrijedno za sve studente i one koji će se barem jednom u životu suočiti s nekakvim javnim nastupom. Bilo da ste nervozni zbog same pomisli na javno istupanje, niste sto posto sigurni kako se ponašati prilikom prezentiranja ili jednostavno želite saznati tajne kako unaprijediti svoju tehniku javnih nastupa, dođite na predavanje Andreasa Lista, prvog sekundiranog stručnjaka Europske službe za vanjsko djelovanje (EEAS) pri MVEP-u RH. Predavanje na engleskom jeziku održat će se a Fakultetu političkih znanosti u SEMINARU 5 s početkom u 14:15. Nakon predavanja, bit će organizirane radionice za sve sudionike.

  1. ožujka

Mjuzikl Cats- Arena Zagreb

Originalni mjuzikl s West Enda i Broadwaya, Cats, dolazi po prvi puta u Hrvatsku, točnije Zagreb. Remek djelo Andrew Loyd Webbera, mjuzikl koji je srušio nekoliko rekorda, osvajač Olivier i Tony nagrade, omogućit će vam da se bar nakratko osjećate kao da ste na Broadwayu. Hrvatskoj publici će se predstaviti tijekom 22.,23. i 24. ožujka. Fantastični fenomen koji je pogledalo više od 50 milijuna ljudi, preveden na čak 10 jezika te je igrao u preko 30 država svijeta. Ulaznice se kreću u prodaji od 189 kuna nadalje (detaljnije na http://www.eventim.hr/hr/ulaznice/cats-zagreb-arena-450420/event.html ).

  1. ožujka

M.O.R.T. + Garage in July- Vintage Industrial Bar

Sinjski blues- punkeri (onima koji ih nisu slušali do sad teško je zamisliti ovaj spoj vjerujem) M.O.R.T. ponovo su u gradu! Ovoga puta osvojit će pozornicu Vintagea i publici podariti osebujan nastup prožet odličnim autorskim pjesmama. Njihov glazbeni opus seže iz 2003. godine, iako je bend publici poznatiji nakon osvajanja Rock Off-a i Porina iz 2014. Prije M.O.R.T.a, publiku će pošteno nabrijati baranjski swamp ‘n’ roll bend Garage in July! Koncert počinje u 21:30 sat, a ulaznice iznose 40 kuna za studente, odnosno 50 kuna za sve ostale.

 

  1. ožujka

Studentsko poduzetništvo i projekti!- EFZG

Employ Your Skills! je konferencija zamišljena kao skup interaktivnih predavanja i prezentacija gdje će se sudionicima pokušati približiti razne mogućnosti za usavršavanje koje im stoje na raspolaganju tijekom studentskih dana. Također, iz prve ruke će moći saznati o iskustvima njihovih vršnjaka te kako su se neki od njih, nakon završetka studija, odlučili za pokretanje vlastitoga posla. Broj mjesta za sudjelovanje je ograničen te se prijave vrše putem obrasca za prijavu: https://goo.gl/forms/rKd5b9CcoRQEKVbd2 . Konferencija se odvija tijekom 24. i 25. ožujka, a njen program možete pronaći na stranici događaja https://www.facebook.com/events/416787028672980/ .

  1. ožujka

Kawasaki 3P- Dom sportova

Energični zagrebački Kawasaki 3P ovog petka održat će najvažniji koncert svoje dvadesetogodišnje karijere. Prvi veliki samostalni nastup u jeku je već neko vrijeme tako da se od inače sjajnih glazbenika i performera sada može s pravom očekivati prava ludnica. Od Antonije”, “Puta madre” i “3Problema” preko “Snifa san glu”, “Niskarastaman” i “Kristin” do “Kak si, pa tak”, “Ni da ni ne” i “Loš, zao” orit će se Domom sportova. Koncert započinje u 20 sati, a ulaznice u pretprodaji iznose 70 kuna, dok će se na dan koncerta za iste trebati odvojiti 90 kuna.

  1. ožujka

Cabaret Valeska- Vinyl

Monodrama „Cabaret Valeska“ poigrava se elementima dramskog i plesnog teatra, te cabareta. Kroz prožimanje tih triju scenskih umjetnosti dočarava se život i djelo Valeske Gert, nekoć slavne, a danas pomalo zaboravljene glumice, plesačice i svojevrsne pionirke performansa. Valeska je živjela i djelovala u prvoj polovici prošlog stoljeća, a njen opus ujedinili su studenti. Predstava «Cabaret Valeska» nastala je kao završni rad preddiplomskog studija Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Predstavu izvodi studentica Nika Ivančić, a režiju potpisuje glumac i redatelj Edvin Liverić. Početak predstave je u 18 sati, a ulaz iznosi 35 kuna.

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments