20. 5. Zagreb Book Festival

U ponedjeljak, 20. svibnja, započinje 5. izdanje Zagreb Book Festivala pod nazivom Vrli novi svijet, i traje sve do 25. svibnja. Festival se održava u Muzeju za umjetnost i obrt, a sadržaj je prilagođen svim generacijama.

21. 5. Tjedan brazilskog filma

Od utorka, 21. svibnja, do subote 25. svibnja, u kinu Kinoteka prikazivat će se brazilski filmovi povodom 10. Tjedna suvremenog brazilskog filma. Neki od filmova koji će se naći na repertoaru su: Aquarius, The Clown, Amongst Bees, The Movie of My Life i Reaching for the Moon.

22. 5. Kazališna okupacija KSET-a

Srijeda je rezervirana za druženje u KSET-u. Kazališna okupacija KSET-a je festivalski program čiji je cilj okupiti glumce amatere i profesionalce na području Zagreba. Program traje do nedjelje, 26. svibnja, ulaz za studente je besplatan, a ostali plaćaju 10 kuna.

23. 5. Nesvrstani

Od 23. do 26. svibnja u zagrebačkoj Laubi održat će se predstavljanje 11 galerija i više od sto umjetnika uz bogati street art, edukativni i glazbeni program pod nazivom Nesvrstani. Ljubitelji umjetnina, ovo ne smijete propustiti.

24. 5. Mladi za klimu

Ovog petka, 24. svibnja, održat će se treći prosvjed u organizaciji mladih. Cilj je osvijestiti narod o problemima ekološke prirode i spasiti planet. Vidimo se u petak u 14:30 h na Europskom trgu.

25. 5. Cigla

Subota navečer stvorena je za dramski prvijenac Filipa Šovagovića. Riječ je o predstavi Cigla koja će se odigrati u zagrebačkom kazalištu Gavella. Komad je ovo koji vrijedi pogledati stoga dođite u subotu u 19:30 h i uživajte.

26. 5. Mužek i Trio

Kraj tjedna rezerviran je za uživanje u glazbenoj poslastici u izvedbi tenora Tomislava Mužeka u pratnji gitarista Miroslava Lesića, Tomislava Modrića na glasoviru i Mladena Kosovca na klarinetu i harmonici. Spoj talijanskih kancona i klasike s popularnim pjesmama opustit će vas i pripremiti za novi radni tjedan. Koncert počinje u 20:00 h, a ulaznice možete kupiti na blagajni dvorane Lisinski.