20. studenog

Vlado Simcich Vava- Vinyl

Vava je legendarni riječki rock muzičar, koji preko trideset aktivnih godina na scene iza sebe ima suradnje s grupama Laufer, En Face, Mone, Blagdan Band, Harbour Cyclone, Turisti, kao i samostalne uratke.
Utemeljitelj je neformalne književne skupine Ri Lit koja djeluje od 2012.godine kroz nastupe i zajedničke zbirke.
Dosad je objavio zbirku priča “Odstranjivač ljubavi” (ICR, 2012.), te roman ‘Srce od gume’ (VBZ, 2014.). Ovoga puta u Vinyl dolazi unutar književnog okvira, predstavljajući svoje novo izdanje naslovljeno “Canzoni d’una volta”, a razgovor s njim i urednikom, Milanom Zagorcem, vodit će Anđelo Jurkas. Novo izdanje pripovjeda priču o povijesti njegova kraja, glazbene scene i svega što se dogodilo, u dvadeset i šest slika te tridesetak sugovornika koji se vješto isprepleću s događajima. Ulaz je slobodan, a sve počinje u 19 sati. Knjige će se moći kupiti po promotivnoj cijeni.

21. studenog

Književna grupa 90+ – KSET

Književnu grupu 90+ čine pjesnici i prozaici rođeni devedesetih godina. Grupa je formirana u Zagrebu sredinom 2014. godine i otada djeluje prvenstveno na zagrebačkoj književnoj sceni.
Javnim čitanjima, književnim tribinama i otvorenim sastancima okuplja generacijski bliske pisce i prijatelje književnosti i želi promovirati književnost mladih ljudi. Uz šalicu kuhanog vina, bakine kekse i improviziranu glazbenu pratnju članova, čitat će vam: Lara Mitraković, Ema Pavlović, Lana Bojanić, Josip Razum, Martin Majcenović i Vigor Vukotić. Ulaz je besplatan, a čitanac započinje u 20 sati.

22. studenog

Volontiranje na festivalima – Funk club

Unutar brojnih predavanja o work& travell programima, red je došao i na onaj još uzbudljiviji- volontiranje na raznim festivalima i besplatno putovanje! Plesni festival, glazbeni, filmski, kulturni- svi oni, a i još njih traži volontere. Zauzvrat nude, kartu, smještaj, a neki čak i hranu te volonterske dnevnice. Prezentacije će održati Beatriz Obeso Lanza, Gulsah Can i Roberto Mesir koji će podijeliti i svoja osobna iskustva volontiranja na festivalima. Sve će biti na engleskom jeziku. Uz to, održat će se prezentacija Erasmus programa; Europska volonterska službu te Razmjena mladih i Trening osoba koje rade s mladima kao mogućnost putovanja i edukacije financiranih od Europske Unije. Ulaz je besplatan, započinje u 20 sati. Prije dolaska potrebno je ispuniti upitnik, kako bi organizatori, Urbana mladež imali uvid  u sve.

23. studenog

Smotra Sveučilišta u Zagrebu- Studentski centar

Iako smo do sada svi već uplovili u studentske vode, nije loše otići do SCa na Smotru Sveučilišta i makar vidjeti što se sve nudi na ostalim fakultetima. U četvrtak, 23. i petak, 24.  Smotra će biti otvorena za posjetitelje 10.00 – 18.00 sati, a u subotu 25. 9.00 – 15.00 sati. Fakulteti i akademije Sveučilišta u Zagrebu, sponzori, partneri i pokrovitelji predstavit će se posjetiteljima svaki dan za trajanja Smotre u izložbenim prostorima u šatoru i prostorijama SC-a.  Predavanja nastavnika i studenata Sveučilišta u Zagrebu i predstavljanje umjetničkih akademija održavati će se prema rasporedu u Kino dvorani SC-a i Francuskom paviljonu.

24. studenog

Nina Romić- KSET

Nakon gotovo trogodišnje pauze i manjeg prisustva na glazbenoj sceni, Nina Romić vraća se u velikom stilu. Povratak na scenu označen je nedavno objavljenim i odlično prihvaćenim singlom “Svjetla”. Na koncertu u KSET-u će osim nekih starih pjesama u novom ruhu biti predstavljen i dio glazbe s nadolazećeg studijskog albuma koji bi publici trebao biti dostupan u proljeće 2018. Svoj osebujan stil zadržala je i nakon tri objavljena albuma, a sada će još jednom, zajedno s bendom, dokazati svoj beskompromisni glazbeni izričaj. Koncert započinje u 20 sati, a ulaznice u pretprodaji možete kupiti po cijeni od 30 kuna.

25. studenog

The Rolling Stones Tribute- Vintage Industrial Bar

O Stonesima ne treba previše govoriti, sve je rečeno glazbenom karijerom koja traje već pola stoljeća! Ali njih to ne sprječava u nizanju novih uspješnica i odličnih koncerata. Ako niste bili na jednom od koncerata u posljednjoj turneji, sada  imate priliku uživati u barem Tribute zvucima Telefon Blues Banda i gostiju, Srđana Juga i Valerije Nikolovske. Telefon Blues Band je jedan od naših najboljih i najdugovječnijih rock session sastava čiji su članovi poznati glazbenici koji su svirali u grupama: Time, Nirvana, Parni valjak, Aerodoom, Majke itd. Vedran Božić – gitara, vokal, Tomas Krkač – bas, vokal, S. Pintarić Pišta – bubanj, Danko Krznarić – klavijature, vokal. Cijena ulaznica kao i uvijek 10 za studente, odnosno 20 za sve ostale. Koncert starta u 23:30.

26. studenog

Harry Potter Movie night- Hangout Bar

Ljubitelji Harry Pottera pozor! Ove nedjelje u Hangout Baru nastavlja se filmska matineja sage o omiljenom čarobnjaku i njegovoj ekipi. U 18 sati tako je na rasporedu Harry Potter and the Order of The Phoenix, dok odmah iza njega, u 21 sat slijedi Harry Potter and the Half Blood Prince. Ulaz je besplatan, a dobar provod zagarantiran.

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments