19. lipnja

INmusic festival- Jarun

Dvanaesto izdanje INmusica u tri rasprodana dana dovodi svjetska i domaća glazbena imena koja će oduševiti sve posjetitelje. U ponedjeljak tako sve počinje već u 17 sati na Main stageu s Killed a Fox te brojnim drugim bendovima, dok u 20:30 glavnu pozornicu preuzima Darko Rundek i njegov novi projekt ApoCalypso Now. U 22 sata na OTP World Stageu očekuje vas simpatičan Michael Kiwanuka. U utorak program kreće od 16:30 na glavnoj pozornici s Grandiose Delusions, dok u 20:30 istu pozornicu preuzimaju Alt-J i odmah nakon njih Kings Of Leon. Posljednjeg dana Main stage od 20:30 osvajaju Flogging Molly, a iza njih Kasabian. Detaljniji program i raspored izvođača možete pronaći na službenoj stranici.

20. lipnja

6. VegeSajam- Trg bana Jelačića

Uoči jubilarnog 10. ZeGeVege sajma koji će se održati početkom rujna, ovog utorka na glavnom zagrebačkom trgu svi ljubitelji, i oni koji će to tek postati, mogu kušati ukusna i zanimljiva bezmesna jela od prirodnih i vegetarijanskih proizvoda. Na festivalu koji traje od 9 do 19 sati moći ćete kušati veganske prerađevine, slastice, razne vrste biljnih mlijeka ili nabaviti odlične veganske recepte.

21. lipnja

Svjetski dan glazbe

Na deset različitih lokacija u Zagrebu, tijekom cijelog dana odvijat će se razni koncerti povodom Svjetskog dana glazbe. Ovaj se datum u cijelom svijetu uzima kao dan kojim se odaje počast glazbi i svim njenim stvarateljima. Tako će se i zagrebačkim ulicama čuti razne melodije od rocka, jazza, klasične glazbe, etna, hip-hopa, DJ-eva i sl. Tomićeva, Bogovićeva, Cvjetni, Europski trg i Zrinjevac samo su neke od lokacija na kojima možete uživati u profesionalnim i amaterskim glazbenicima.

22. lipnja

Lobster & Burger Fest- A Most Unusual Garden

Omiljeni kafić u svakom godišnjem dobu, a pogotovo ljeti s vrlo primamljivom terasom, ovog četvrtka u svoju ponudu ubacuje i zanimljivu gastro ponudu. Na šest štandova najbolji kuhari pripremat će morske specijalitete, dok najbolji roštilj majstori peći fine burgere. Ponuda pića koji idu uz jelo je neupitna.

23. lipnja

Šetnja s Gornjogradskim coprnicama- Gornji grad

Kroz zanimljivu turu otkriva se povijest Gornjeg grada. Mnogi od nas ne znaju kakve povijesne tajne krije ova dio grada, a ovo je odlična prilika za saznati kakve veze ima zagrebačko sjemenište s Črnom Školom te tko su Grabancijaši, tko su Kata Cankovica, Jela Rogačica i Magda Muhi, kako su tekla suđenja coprnicama, gdje su se one sastajale i što su tamo radile. Cijena ulaznica iznosi 111,00 kn po osobi, za djecu do napunjenih 12 godina je 88,00 kn. Prijave na info@zgc.hr ili 091/5542020.

24. lipnja

Techwood OpenAir- Planinarski Dom Glavica

Otvaranje ljetne sezone iznad grada započinje odličnim techno koncertima uz koje ćete moći uživati čitav dan, i noć. Nino Galovac, Teo Harouda i Matya za vas pripremaju odličan provod koji će dodatno zaokružiti light show, burgeri i promotivne cijene pića. Dom je udaljen 15 minuta (vožnjom) od glavne ceste (Bologne), a opet pruža potpunu izolaciju. Ulaznice u pretprodaji 35 kuna, dok su na dan zabave 50 kuna.

25. lipnja

Prophets of Rage- Šalata

Vrhunski spektakl koji se ne propušta dolazi na Šalatu! Prophets of Rage bend su sačinjeni od nekadašnjih Rage Against The Machine, Chuck D. i DJ Lord iz Public Enemyja te B Real iz grupe Cypress Hill. Njima će se isto večer pridružiti i hip hop legende House Of Pain i post rock heroji Black Peaks. Ovaj bezvremenski spoj u sklopu Zagreb RockFesta svoja vrata otvara od 19 sati, a ulaznice u pretprodaji možete kupiti za 240 kuna, dok će na dan koncerta njihova cijena iznosit 270 kuna.

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments