19. ožujka

Tribina Litterarum translatio- Knjižnica i čitaonica „Bogdan Ogrizović“ (Preradovićeva 5)

U ciklusu tribina Litterarum translatio, ovoga puta u knjižnicu i čitaonicu dolazi ugledni hrvatski romanist, književni prevodilac, antologičar, pjesnik i filolog, Mladen Machiedo. S obzirom na veliki broj njegova prevodilačkog opusa u kojemu je u prvom planu poezija, poseban naglasak stavit će se na njegovo prevođenje vrhunske poezije s talijanskog i drugih romanskih jezika. Bit će također govora i o Machiedovu predanom pedagoškom djelovanju te o njegovu posebnom doprinosu prevođenju hrvatske poezije na talijanski jezik. Ulaz je besplatan, a tribina počinje u 18 sati.

20. ožujka

Mjesec povijesti žena: Žene koje su ustrajale- Multimedijalna dvorana Gradske knjižnice

Koje su to žene koje su promijenile američku i svjetsku povijest prije Pekinga (povijesni govor o pravima žena na Četvrtoj svjetskoj konferenciji o ženama Ujedinjenih naroda u Pekingu održala tada prva dama, Hillary Rodham Clinton), a koje su odlučile postati snažan glas na javnoj sceni poslije govora kako bi promovirale i zahtijevale jednaka prava i mogućnosti žena, samo su neke od tema ove tribine. Od Eleanor Roosevelt, Rose Parks i Madeleine Albright do Michelle Obame i Oprah Winfrey, svjedočili smo velikim promjenama i pomicanju granica na području ohrabljivanja i davanja potpore ženama i mladim djevojkama diljem svijeta. Sve to, ali i više o snažnim ženama možete saznati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice, Starčevićev trg 4, s početkom u 17:30 sati.

21. ožujka

Antigona; Prockletstvo Roda- Tvornica kulture

Žestoki kazališni rock spektakl jedan je od prvih suvremenih originalnih rock mjuzikala, nastao kako bi mladim generacijama na blizak i prepoznatljiv način približio grčki klasik. Antigona, Prockletstvo do sada je igrala 25 puta, a izvedbu je vidjelo blizu 10000 ljudi, mnogi i po nekoliko puta. Iza zaraznih i žestokih songova, prepoznatljive priče i dojmljivih scenskih ostvarenja stoji tim Medley Teatra, koji ove srijede u Tvornici slave petu godišnjicu igranja „Antigone“. Ulaz se naplaćuje 60 kuna, a sve počinje u 20 sati.

22. ožujka

Marketing Madness- EFZG

Dvodnevna konferencija interaktivnog karaktera koja povezuje mlade proaktivne individualce željne novih znanja iz područja marketinga i njegove primjene i ove vas godine očekuje u Kongresnoj dvorani Ekonomskog fakulteta. Konferencija pruža uvid u aktualne trendove koji se primjenjuju u Hrvatskoj i svijetu, a kroz iskustva najboljih i najuspješnijih profesionalaca razvija ideje za kreativno rješavanje problema. Cilj je sagledavati primjenu marketinga kroz različite aspekte poslovanja u obliku dinamičnih predavanja i ”know-how” radionica. Neki od ovogodišnjih govornika su Scott Coleman,  glavni operativni direktor u start-upu Top Digital Agency; Igor Jagić, voditelj odnosa s javnošću KK Cedevite,  Eva Mladiček i Igor Živković, vrhunski marketinški stručnjaci koji rade u digitalnoj agenciji iZone. Sve detalje o ovogodišnjoj konferenciji možete pronaći i na mobilnoj aplikaciji za Android http://bit.ly/2FEoNr5 i Apple App Store https://apple.co/2FMnqm9 . Četvrtak i petak rezervirajte za pravo ludilo od 9 do 18 sati. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno!

23. ožujka

Zabranjeno pušenje- Vintage Industrial Bar

Jedan od najvećih i najdugovječnijih regionalnih rock bendova, Zabranjeno pušenje, nastupit će na četvrtom ovosezonskom izdanju programa Sviraj Stare u petak, 23. ožujka i nedjelju, 25. ožujka u Vintageu. Zbog velikog interesa dodan je još jedan datum koncerta kada će se bend vratiti više od 30 godina unazad i izvesti isključivo svoja prva četiri hvaljena albuma koja su im zacementirala poziciju na samom vrhu scene bivše države. Vrata za oba koncerta otvaraju se od 20 sati, a ulaz iznosi 100 kuna u pretprodaji, odnosno 12o kuna na dan koncerata.

24. ožujka

Dirty Dancing; 80’s smash hit party- Klub Močvara

Najbolje dance hitove ove subote u Močvari pušta legendarni DJ David Hasselhoff. Ispod disco kugla plesat će se hitove Madonne, Michael Jacksona, Kim Wilde, Rick Astleya, Cindy Lauper, Duran Durana, Samanthe Fox, Bonnie Tyler, Ace Of Base, Dr. Albana i ostale 80’s ekipe. Za ulaz je potrebno odvojiti simboličnih 20 kuna.

25. ožujka

Lejla Jerković: Sve što nije tvoje- Pogon jedinstvo (Trnjanski nasip bb)

Predstava je eksperimentalna drama koja u nekoliko situacija prikazuje odnos žena – tijelo – glas – društvo. Prožeta je poezijom i otvara mnogo pitanja u glasu i u tijelu likova. Istražuje koliko često prihvaćamo svakodnevne diskriminatorne situacije i razmišljamo li o njima kao diskriminatornima uopće. Početak predstave u 20 sati, a ulaz je uz prethodnu rezervaciju istog.

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments