19. veljače

Lady bird- Kino Metropolis

Lady Bird je priča o maturantici Christine MacPherson (Saoirse Ronan) koja s majkom Marion (Laurie Metcalf) živi u Sacramentu. Njihov je odnos turbulentan, dinamičan i prvenstveno kompliciran. Radnja se odvija u školskoj godini 2002./2003. Okidač filma jest kada Christine odluči da je zovu novim imenom – Lady Bird. Christine, odnosno “Lady Bird” MacPherson umjetnički je nastrojana autsajderica koja čezne za pustolovinom izvan katoličke srednje škole. Mnogi kritičari film proglašavaju feelgood komedijom sezone i jednim od najboljih filmova o odrastanju ikad snimljenim. Zvuči odlično za početak tjedna 😉 Projekcija kreće u 19 sati, a ulaz iznosi 20 kuna.

20. veljače

Djevojke u ljetnim haljinama volim- Histrionski dom (Ilica 90)

Poznati stihovi Haustorove istoimene pjesme ovoga su se puta našli kao naslov projekta, odnosno predstave o analizi plesa kroz povijest i njegovom današnjem shvaćanju. Predstava se bavi istraživanjem povijesnog naslijeđa, memorijskih praksi i scenskih rekonstrukcija plesnih biografija plesača u kontekstu zagrebačke i hrvatske plesne scene. Istražuje se i gdje on sve obitava posljednjih 30 godina: na sceni, galeriji, u video-radovima, tv nastupima, na ulici, napuštenim tvorničkim halama… Sedam plesačica izvodi različite koreografije koje postavljaju pitanje kome je ples upućen, kako se prakticira i za koga nastaje. Vrijeme početka predstave u 20 sati.

21. veljače

Jazzoleptic- Harmica Jazz Pub

Dva vrhunska glazbenika, predvođena the glasom hrvatske glazbene scene ove srijede opustit će vaše tijelo i duh. Nikola Marijanović dokazao je nebrojeno puta do sada svoje glasovne sposobnosti u različitim glazbenim žanrovima, tako da će ovaj jazz session zasigurno biti vrhunski kao i svaki nastup do sada. Program započinje u 21 sat, a ulaz je besplatan.

 

22. veljače

Kandžija i Gole žene- SSI Katran

Kandžija je jedno od najbitnijih imena regionalne hip-hop scene današnjice. Poznat po pjesmama “Jelena”, “Donji Miholjac”, “Crkva”, “Mače”, “Đuro”… Njegov prateći band čine Gole žene, poznat po zamamnim fizionomijama i još boljem stilingu. Svoj prvi “sexkluzivni” koncert održat će ovog četvrtka u dvoru velikog domaćina Maria 5Rekovića. Vrijeme početka 20 sati, a ulaz na dan koncerta iznosi 70 kuna (u pretprodaji 50).

23. veljače

Mašinko- Vintage Industrial Bar

Još jedan bend koji je relativno mlad, a jako je brzo osvojio zavidan broj fanova punk rocka u Hrvatskoj. Dinamičnim street punk zvukom i ležernim pristupom najbolje opisuju bend Mašinko. Njihovo je buntovništvo obučeno u duhovite tekstove gdje otvorenog uma s autoironijom iznose svoja viđenja o okolini, društvu i svijetu nastala iz svakodnevnih situacija, a izrečena rječnikom ovog vremena i prostora. Prije povratka u Vintage, šestorka planira izbaciti maxi singl s dvije nove pjesme. Osim u digitalnom, izaći će u fizičkom obliku kao 7” picture disc kojeg će se specijalno moći kupiti i na samom koncertu. Ulaznice u pretprodaji 45 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 60 kuna. Početak svirke od 21 sat.

24. veljače

Discorrosion party- GK Jabuka

Jabuka se ne predaje, a mi smo uz nju do posljednjeg eventa! Ove subote DJ END pušta najbolje od prošlog i novog stoljeća. Veliki hommage synthpopu i njegovim predvodnicima 80-ih i 90-ih od kojih izdvajamo samo neke; The Sisters of Mercy, The Cure, Depeche Mode, The Smiths, David Bowie i drugi. No bit će tu i predvodnika novog stoljeća i urbane glazbe poput Muse, Placebo, Marilyn Manson, Rammstein, Arctic Monkeys, Florence & the Machine, Kings of Leon i brojnih drugih. Ulaz je ovoga puta besplatan.

 

25. veljače

Kerempuhovanje- Satiričko kazalište Kerempuh

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments