19.11. Kauboji u teatru Exit

Kultna predstava Saše Anočića jedna je od najigranijih i najnagrađivanijih predstava kazališta Exit u povijesti. Premijerno je odigrana 6. ožujka 2008. godine, a  od tada je gotovo neprestano na repertoaru postavši hit predstava. Iako njihov “performans” traje tri sata, još uvijek se traži karta više. Kauboji ponovno jašu večeras u 20 sati.

20.11. Šest likova traži autora

Najpoznatiji Pirandellov komad i jedan od najpoznatijih dramskih komada uopće – Šest likova traži autora – stiže na daske Satiričkog kazališta Kerempuh. U toj potrazi se, osim autora, našlo još štošta, a što će se naći u Kerempuhovoj predstavi koju postavlja Oliver Frljić, možete pogledati večeras u 20 sati.

21.11. Comic Sans

Comic Sans hrvatski je film nastao u produkciji zagrebačke tvrtke Kinorama. Riječ je o Alanu –  Zagrepčanin viških korijena može se pohvaliti izuzetno uspješnom karijerom grafičkog dizajnera, ali se baš ne može pohvaliti odnosima sa svojim bivšim djevojkama niti odnosom sa svojim ocem, slikarom i hedonistom Brunom. Iznenadno putovanje na Vis prisilit će Alana i Brunu da kroz niz humorističnih i dramatičnih situacija preispitaju svoje odnose, a prije svega navest će Alana da preispita vlastite prioritete. Film možete pogledati u Kinoteci u 20 sati.

22.12. Smotra Sveučilišta u Zagrebu

Smotra Sveučilišta u Zagrebu organizira se za učenike završenih razreda srednjih škola, studente i ostale zainteresirane s ciljem pravodobnog obavještavanja o studijskim programima. Na Smotri će se predstavljati 31 fakultet i 3 umjetničke akademije Sveučilišta u Zagrebu te druga visoka učilišta iz Zagreba i Republike Hrvatske. Smotra se održava u  Studentskom centru od 22. do 24. 11.

23.11. Darko Rundek & Ekipa

Darko Rundek & Ekipa donose u zagrebačku Tvornicu kulture koncert nazvan Zvuk oluje. Ulaznice su u prodaji od 12. listopada. Do 22. studenog cijena će biti 90 kn te 110 kn na sam dan koncerta. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark.

24.11. Đurologija

Branko Đurić Đuro sa svojom je autorskom predstavom „Đurologija“ oborio sve rekorde gledanosti. Svojevrsni (anti)stand up show „Đurologija“, kako ga i sam Đuro voli nazivati, u stvari je zbirka njegovih intimnih razmišljanja i pogleda na život koje prepričava na iskren i urnebesan način, držeći publiku u oduševljenju i gotovo neprekidnom smijehu. Ove subote vas Đuro čeka u Ludoj kući, na adresi Zvonimirova 63, od 20 sati.

25.11. Od tišine do glazbe –  koncert za anegdotu i klavir

Kako je zvučala prva skladba u povijesti? Zašto dirigenti žive dulje od drugih ljudi? U jednosatnoj predstavi “Od tišine do glazbe – koncert za anegdotu i klavir“ glumac Ivan Đuričić i glazbenik Saša Miočić vode publiku na zanimljiv i privlačan način, s anegdotama i šalama, kroz povijest i fenomen glazbe u svoj njezinoj raznovrsnosti. Predstava se održava u Vinylu, u 18 sati.

 

 

Share this article

Lara je studentica druge godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. U slobodno vrijeme osim ispijanja kava voli čitatI knjige, a najviše se veseli odlascima na svoje najdraže mjesto na svijetu - Korčulu.

Facebook Comments