18. prosinca

Make a Wish- Club Roko

Zagrebačke studentske udruge zajedničkim su snagama krenule u organizaciju humanitarnog koncerta za pomoć djeci bez roditeljske skrbi u Udruzi Nova budućnost. Humanitarnim projekt spoj je božićnog koncerta, humanitarne licitacije i tombole. Ovogodišnji „Make a wish“ počinje u 21 sat u dobro poznatom zagrebačkom klubu Roko.Ulaz se plaća u donacijama, nije bitno koliko- 10 ili 20 kuna, bitno je svojim dolaskom pomoći.
Prikupljanje novčanih sredstva odvijat će se u tri faze: Putem licitacija poznatih osoba, prodajom ulaznica te kupovinom tombole po cijeni od 10 kn (super su nagrade).

19. prosinca

Koncert Želim život- Trg bana Jelaćića

Zaklada Ana Rukavina ovog utorka organizira tradicionalni, 12. po redu, božićni koncert „Želim život“ na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Koncert se održava u sjećanje na Anu i jedanaest godina od njenog preranog odlaska te kao zahvala svima koji su se tijekom ovih jedanaest godina na bilo koji način uključili i pomogli rad Zaklade.
Ove godine na glavnom zagrebačkom trgu nastupit će Halid Bešlić, Indira Forza, Crvena Jabuka, Maja Šuput, Miroslav Škoro, Ivan Volarić Zak, Vatra, Lana Jurčević, Boris Novković, Opća Opasnost, Mia Dimšić i Nives Celsius. Kako bi u ovoj humanitarnoj akciji i koncertu Želim život uživali svi građani, Nova TV imat će izravan prijenos s početkom u 21 sat.

20. prosinca

Nešto staro, nešto novo, nešto plavo, nešto posuđeno- Booksa

Knjiga kao poklon uvijek je dobra ideja! Zahvaljujući Booksi, ove srijede možete pronaći brojne naslove po vrlo pristupačnim cijenama. Zajedno s Multimedijalnim institutom objavili su knjige “Ontologija nezgode” Catherine Malabou (50 kuna), “Metafizika stvarne sreće” Alaina Badioua (50 kuna) i “Građanin – između povijesti i književnosti” Franca Morettija (100 kuna). Najnovije izdanje Kulturtregera/ Bookse je antologija suvremene arapske književnosti “Tvoj bol je lakši kad o njemu drugi pričaju” (30 kuna). Ako odlučite kupiti bilo koje 2 ove knjige, na poklon dobivate “8 metara knjiga” u kojoj poznata književna imena otkrivaju kako su nastale i kako izgledaju njihove privatne biblioteke. Ima i doniranih knjiga od domaće i strane proze i poezije, do klasika, teorija i povijesti književnosti. Predložena donacija po knjizi je 10 kuna, a knjiga možete odabrati koliko vas volja. Ako se učlanite u klub Booksa (članarina dođe 10 kuna i traje godinu dana) također ćete dobiti na poklon knjigu “8 metara knjiga”.

21. prosinca

Santa Sending SOS- Caffe Bar Urban

Naša udruga Hrvatska studentska asocijacija i ove godine nesebično pomaže najpotrebnijima. Već tradicionalno, prosinac je rezerviran za Santa Sending SOS projekt koji ove godine putem licitacija i donacija od ulaza prikuplja novac za Crvene Nosove– klaunove doktore. Projekt se službeno otvara licitacijom koja će se odvijati preko FB eventa tijekom 18., 19. i 20.12. te će se licitacija zatvoriti u 23:59 za sve predmete licitirane taj dan.
Četvrtak, 21.12., (Caffe Bar Urban, 20:30h) rezerviran je za licitaciju najatraktivnijih predmeta te će svi posjetitelji imati priliku uživati u popratnom zabavnom programu koji uključuje karaoke i božićni party. Također, taj isti dan će svi sudionici humanitarne aukcije imati priliku preuzeti kupljeni proizvod. Putovanja, tečaj stranog jezika, članarine u teretanama, ulaznice za razna događanja samo su neki od predmeta koje ćeš pronaći na aukciji.

22. prosinca

Culture in politics- Vinyl

CET (Culture, Entertainment, Tourism) je niz događanja koji organizira i okuplja profesionalace iz svih branši kako bi pronašli svoju inspiraciju, podijelili svoja iskustva i neiskustva, izložili probleme i nedoumice te javno iznjeli svoje mišljenje o riješavanju istih. Drugo u nizu događanja pod nazivom „Culture in politics “ održati će se u Vinylu u 12 sati. U tijeku svog izlaganja, pričaju o svom poslovnom putu, kako su uspjeli, gdje su pogriješili, što su naučili te što bi savjetovali. Ugodnim razgovorima priključuju se uspješni skladatelji, glazbenici, glumci, modni dizajneri, političari… Ulaz je slobodan.

23. prosinca

Cubismo- Advent u Klovićevim dvorima

U ovo pravo zimsko vrijeme, dobro dođe malo latino ritmova da nam, uz kuhano vino, ugriju tijela 🙂 Vrhunski glazbenici predvođeni vrhunskim Ricardom Luqueom uz salsu i latin jazz natjerat će i one mrgude koji ne vole plesati, da bar malo zanjišu bokovima. Osim besplatnog koncerta, prijevoz uspinjačom je besplatan tijekom trajanja Adventa u Klovićevim dvorima.

24. prosinca

Brunch with Jack- Swanky Monkey Garden

Još jedno zabavno poslijepodne uz dobru glazbu, ali i iće i piće. Skraćeni sastav Soul Shadows banda kojeg čine DJ G.O.C i vokalist Mirza od 18 sati brinut će za dobru glazbu. Riječ je o višestruko nagrađivanom internacionalnom bandu koji plovi u soul, R&B, funk, hip-hop, funky-house žanrovima. Jack’s wings and things- sprema slasne burgere i kobase na potpuno drugačiji način, a za cugu se brine Swanky staff s finim toplim i hladnim koktelima te kuhanim vinom.

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments