17.6. World in the city

World in the city naziv je jezične radionice koja će se održati u ponedjeljak, 17. lipnja. Projekt je to međunarodne organizacije mladih AIESEC koji omogućava učenje osnova jednog od ponuđenih jezika (francuski, turski, kineski i ruski) i upoznavanje kulture i običaja zemalja u kojima se govori navedenim jezicima. Radionica započinje u 19:00 h u prostorijama Fakulteta strojarstva i brodogradnje, a cijena ulaznice za tečaj jezika iznosi 120 kuna.

18.6. Sjećanje šume

U zagrebačkoj Gavelli odigrat će se predstava pod nazivom Sjećanje šume redateljice Tamare Damjanović u utorak, 18. lipnja. Priču o odrastanju u Lici donose poznata glumačka imena poput Amara Bukvića, Darka Milasa, Barbare Nole i ostalih. Predstava počinje u 20:00 h, a cijena ulaznice je 20 kuna.

19.6. Zvijezde i planeti na ljetnom nebu

Provedite srijedu navečer u planetariju Tehničkog muzeja Nikola Tesla i upoznajte se s izgledom ljetnog neba. Glazbenu pratnju u planetariju sačinjavat će violinski trio u sastavu Marija Župančić Horvat, Sara Župančić i Martina Filipan. Događaj započinje u 20:00 h.

20.6. OHOHO festival 2019.

U četvrtak, 20. lipnja započinje OHOHO festival koji je namijenjen za diskusiju i stvaranje ulične umjetnosti. Fokus festivala je na recentnoj uličnoj umjetnosti i nezavisnom stripu, a teme su subverzija i aktivizam. Pristup svim festivalskim događajima je besplatan. Festival će se održati u AKC Medika.

21.6. An evening with Aretha Franklin

U petak u Vintage Industrial Baru nas očekuje prava glazbena poslastica – večer posvećena glazbenoj divi Arethi Franklin. Koncert počinje u 20:00 h, a ulaz je besplatan.

22.6. Camera obscura – radionica pinhole fotografije

U sklopu mjeseca sekcije, Fotosekcija KSET-a 22. lipnja organizira radionicu pinhole fotografije. Prava prilika za naučiti izraditi fotoaparat od limenki, fotografirati i izrađivati fotografije. Iznos participacije je 40 kuna, a radionica započinje u 10:00 h.

23.6. Portreti: Svijet obmane Billyja Wildera

U sklopu tjedna posvećenog redatelju Billyju Wilderu, u zagrebačkom kinu Tuškanac u nedjelju, 23. lipnja prikazat će se njegov film Slatka Irma. Prikazivanje filma započinje u 19:00 h.