16. listopada

Predstava “Nacrti”- Lauba

Plesna predstava “Nacrti” donosi preispitivanje odnosa stvari i tijela, rada koji proizvodi stabilne i stalne produkte, a s druge strane rada proizvedenog plesom, koji je u tom smislu neproduktivan, nestalan i prolazan.

Principi po kojima se odvija ples derivirani su iz logika pokretljivosti stvari; njihovih dijelova, sklopova i mehanizama, načina na koji se materijalne stvari slažu, podržavaju, štite, otkrivaju, prekrivaju, sastavljaju, rastavljaju ili padaju.

Premjerna izvedba, koja je oduševila posjetitelje, održana je 12. listopada ove godine, a kolektiv je spreman ponovo oduševiti u ponedjeljak i utorak s početkom u 20 sati. Ulaz studentima 20 kuna.

 

17. listopada

Zagreb, kak imam Te rad- Cadillac Club

Pravo zagrebački! Od najstarijih vremena i prvih zagrebačkih festivala pa sve do današnje glazbe, vrtjet će se bogati repertoar šlagera, šansona, ali i tradicionalnih pjesma o Zagrebu uz sudjelovanje glumaca, komičara, šansonjera i drugih uglednih umjetnika. Bit će tako svakoga utorka, a ovoga je za dobru atmosferu zadužen Mladen Medak Gaga, kantautor, šansonjer i komičar koji će izvesti svoj “Ša- ha- ha- nson” repertoar. Ulaz je besplatan, a program započinje u 21 sat.

18. listopada

2. Sportski kviz- Padel

Znalci i ljubitelji sporta, priprema, pozor, čitaj! Nakon iznimno uspješnog prvog sportskog kviza u kafiću Padel centra, spremni smo za novi meč. Hrvatska studentska asocijacija udružila je snage i zajedno s Padel.hr predstavlja vam novi kviz u kojem ćete pokazati znanje iz 6 sportova (padel, tenis, nogomet, košarka, odbojka, skijanje) u ekipama od 2-4 člana. Sudjelovanje je besplatno, no ipak požurite s prijavama ekipa (imena članova i naziv ekipe) na email: info@padel.hr, br.telefona: 01 4678 758, Inbox Padel.hr FB ili u Padel.hr centru, do popunjenja kapaciteta. Vidimo se u 19 sati u Padel.hr centru! 🙂

19. listopada

Revija suvremenog talijanskog filma- Kino Tuškanac

Odlazak u kino uvijek je dobra ideja, a pogotovo ako se radi o kvalitetnom filmu. Od 17. do 21. listopada u Kinu Tušškanac imate mogućnost pogledati suvremena izdanja odlične talijanske kinematografije. Svakoga dana s početkom u 19 sati na rasporedu je jedan od filmova iz programa, a detaljan raspored filmova možete naći na službenoj stranici kina. Ulaz se naplaćuje 10 kuna, a članovi filmskog kluba ulaze za đ. 😉

20. listopada

Jazz na Vrhu: CHUI- MSU

Vrhunski spoj suvremene klupske plesne glazbe s jazzom, elektronikom i rock’n’roll-om na vrhu suvremene ljepote u petak navečer? Apsolutno da!  Četveročlani bend, Chui, u kratko vrijeme može se pohvaliti vrhunskim izdanjima, ali i suradnjama s hrvatskim radiotelevizijskim jazz orkestrom i s vokalnom divom Josipom Lisac. Iza sebe imaju tri studijska albuma koja će predstaviti publici u petak u Dvorani Gorgona MSU-a u 20 sati. Cijena ulaznice iznosi 20 kuna.

21. listopada

Sad Girls Collective: SO LAST YEAR- GMK (Šubićeva 20)

Šest djevojaka, okupljenih oko prikaza “girl empowermenta” u popularnoj kulturi unutar Sad girl teorije i četvrtog vala feminizma. Osvrćući se na popularnu kulturu interneta koja iz krajnosti u krajnost dotiče svakoga od nas, bazirane uglavnom na trendove koji naš svijet i percepciju čine podvojenom i ironičnom, gdje je svaki koncept, uključujući i feminizam, uspio kapitalizirati i postati potrošna roba.

Umjetnice su stvorile zajednički rad u kojem se kritički, ali svakako pozitivistički osvrću na viralne fenomene prikaza tužne djevojke na internetu istražujući vlastitu poziciju emocija i tijela kroz promatranje obrazaca zaboravljenoga ženskog principa u nametnutim paradigmama suvremenog društva prihvaćajući ambivalentnost muško – ženskog odnosa upravo njegujući tu prisutnu emotivnu različitost.

Konkretno u ovom ciklusu, umjetnice su odlučile prikazati poziciju žene kao objekta marketinške i kozmetičke manipulacije te pretvoriti ju u oružje osnaživanja. „SO LAST YEAR“ cinično se osvrće na prolaznost viralnih trendova i ukazuje na to da su tužne djevojke već passe. Iza ovog kolektiva nalaze se Martina Granić, Marina Jukić, Nina Bačun, Iva Markovac, Dora Đurkesac i Iva Korenčić u suradnji s kustosicom Irenom Tomašić. Početak izložbe 21. listopada u 21 sat u Galeriji Miroslav Kraljević (GMK).

 

22. listopada

Moderne društvene igre- Vintage Industrial Bar

Za kraj tjedna ostavljamo druškanje s prijateljima. Ako ste umorni od klasičnih društvenih igra poput Monopolya i sličnih, a uživate u igranju istih, Vintage ima riješenje za vas! 😀 Više od dvadesetak igara, za sve uzraste, igrat će se u nedjelju od 18 sati. Blood Rage, Cards against humanity, Splendor, Game of Thrones Iron Throne samo su neki od naslova koji vas čekaju. Cijene cjelovečernjeg programa za igrače: po osobi 10 kn, članovima udruge “Igranje” i “Talus” 5 kn, dok je članovima s godišnjim ulaznicama igra je besplatna.

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments