Iako su kolokviji svima već polako za vratom, treba se malo odmaknuti od knjige (ili bilo kojeg drugog izvora informacija) i obići neke od događaja. Ovoga tjedna, u tom duhu, slijedi nešto edukativniji #DayByDay, ali bez brige ima i onog zabavnog dijela (što bih ja bila bez koncerata!). Uživajte i sretno s fakultetskim obvezama.

 

  1. siječnja

Serija predavanja “Jer 90-e su bile godine”- Filozofski fakultet

Druga serija predavanja vezanih uz promjene u postratnim vremenima, devedesetih godina na sceni RH održat će se tijekom tri dana. Detaljne analize sedam različitih aspekata prezentirat će jedni od najcjenjenijih profesora i stručnjaka Hrvatske na području sociologije, prava, ekonomije, medija i povijesti. U ponedjeljak, srijedu i petak u terminima od 18 i 20 sati, očekuju vas zanimljiva predavanja od vjerskih, ekonomskih pa do medijskih i pravnih tema. Detaljniji raspored možete pronaći na  Facebook eventu https://www.facebook.com/events/599614350230128/ .

Sreća se množi kada se dijeli, podijeli i ti!- EFZG

Studenti Ekonomskog fakulteta još jednom pokazuju svoje veliko srce pri pomoći akcijom skupljanja odjeće za osobe slabijeg socioekonomskog statusa. Svi koji žele donirati bilo koji odjevni predmet (od kapa, šalova, jakni, rukavica, majici, hlača do čarapa) trebaju ga donijeti  na EFZG pored garderobe na označeno mjesto od ponedjeljka 16.siječnja od 16h. nakon ponedjeljka odjeća će se moći donositi u bilo koje vrijeme (dok Fakultet radi).

 

  1. siječnja

Filmske večeri u Močvari: Trashom protiv smeća- Močvara

Filmske večeri vraćaju se u Močvaru! Novu sezonu započinju tematskom tribinom „Trashom protiv smeća“. Predavač Mario Kovač objasnit će što je to trash, jel. Mora postojati definicija pa svakako dođite vidjeti o čemu je riječ o tom pojmu koji se danas miješa u sve- film, kulturu, glazbu, politiku, svakodnevicu. Njemu uz rame, govorit će i Nika Pećarina, mlada i videoautorica. Veselom i nadasve trashom obasutom druženju možete se pridružiti pa čak i sudjelovati u raspravama, u utorak od 20:30. Ulaz je besplatan.

  1. siječnja

Career Update: Upgrade your student experience!- EFZG

Naši vrijedni studenti iz Hrvatske studentske asocijacije predstavljaju dvodnevni projekt koji je namijenjen kao pomoć svim studentima pri pronalasku, prijavi i odlasku na studentske razmjene, ljetne škole, prakse kao i ostale oblike edukacija u inozemstvu. Tijekom dva dana, 18. i 19. siječnja, uz kombinaciju brojnih predavanja i interaktivnih radionica saznat ćete sve o prijavama za razmjene/prakse, kako izraditi dobar životopis i motivacijsko pismo na engleskom jeziku, ali i dobiti pokoji savjet kako se istaknuti i ostaviti dobar prvi dojam. Predavanja će se održavati u jutarnjim terminima, od 10 do 14 sati u Dvorani 51, a cjelokupni raspored možete pronaći na  https://www.facebook.com/events/1625913384381719/.

  1. siječnja

Što bih volio da sam znao kad sam studirao?- FER

Mladi poslovnjak, s vrlo zanimljivom i zavidnom karijerom, Luka Abrus udijeliti će korisne savijete kako lakše kročiti u poslovni svijet. Luka stoji iza dvije uspješne tvrtke, Fivea i ShoutEma, prepoznate u Hrvatskoj i u svijetu. Iz dosadašnjeg iskustva podijelit će iskustva koja je prikupio radeći u tri manja startupa, velikoj korporaciji i dva vlastita biznisa. Zanimljivo i svakako korisno predavanje održat će se u četvrtak, s početkom u 18 sati u Dvorani A111, na FER-u.

 

  1. siječnja

Artan Lili + Mixed Up Mary- KSET

Beogradski rockeri, Artan Lili ponovo dolaze u grad, štoviše u KSET. Razlog dolaska, osim što ih se publika zaželjela, jest i premijera novog singla „Samo ja“ s nadolazećeg drugog studijskog albuma „New Deal“. Uz njih, isto večer nastupat će i velikogorički- zagrebački  bend Mixed up Mary, kojeg čine članovi poznatih grupa Elemental, Kries, Pridjevi, ABOP. Dobre mjuze neće nedostajati pa se od 21 sata uputite u KSET, ulaz u pretprodaji 40 kn, a na dan koncerta 50 kuna.

 

  1. siječnja

The Beatles tribute: Help! – Vintage Industrial Bar

O legendarnim pionirima rock n’ rolla za kojima su ne samo žene, već i muškarci vrištali, ne treba puno pisati. Ipak, o Help! A Beatles Tribute bendu se može napisati par riječi, koje će vas još više potaknuti na attendanje. Tribute bend je jedan od najcjenjenijih Beatles tribute grupa u Europi, s odrađenih gotovo 200 koncerata u 14 zemalja diljem Europe! Mislim da je sve jasno J. Koncert počinje u 23:30, a cijena ulaznica kao uvijek 20 kn, odnosno 10 kn za studente.

  1. siječnja

Krležine noći- Gavella

Iako je ovo posljednji dan prikazivanja predstava legendarnog književnika Miroslava Krleže, od 17. do 22. siječnja izvodit će se njegova najznačajnija dijela. Krležin maraton otvara predstava „U agoniji“ dok će posljednja na repertoaru biti “Jazz Krleža II – glumci i proza”. Cijena ulaznica za sve predstave iznosi 25 kuna, jedino su zadnje dvije, u subotu i nedjelju- besplatne! Cijeli raspored pogledajte na http://www.gavella.hr/raspored_izvedbi .

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments