15.svibnja

James Galbraith: Globalizacija, nejednakost i financijalizacija- EFZG

Jedan od najpoznatijih suvremenih heterodoksnih ekonomista i profesor na Sveučilištu u Texasu, James Galbraith dolazi na Ekonomski fakultet održati predavanje koje je besplatno i otvoreno za sve. Poznat po svojim snažnim kritikama, uslijed i nakon financijske krize, Washingtoskog konsenzusa i politike slobodnog tržišta, ovoga će se puta osvrnuti na globalno financijsko stanje i njegove nejednakosti. Predavanje počinje u 14 sati.

Ciklus irskog filma-Kino Tuškanac

Kino Tuškanac nastavlja s tematskim projekcijama filmova i ovaj put svoje posjetitelje vodi u predivnu Irsku. Od ponedjeljka do subote na programu su pet filmova iz suvremene irske produkcije; tri igrana, dva animirani i jedan dokumentarni film. Projekcije se održavaju svakoga dana u 19 sati, osim u subotu kada projekcija započinje u 17 sati. Ulaznice se kupuju na blagajni Kina po cijeni od 10 kuna, a članovi Filmskog programa imaju besplatan ulaz. Više o filmovima i programu http://kinotuskanac.hr/cycle/ciklus-irskog-filma .

16.svibnja

Akustika: Oganj- Rockmark

Ogenj su mlada i vrlo zabavna skupina etno-folk-rock glazbenika koju glazbeni kritičari sve više uspoređuju pa i nazivaju “domaćim Flogging Dolly”. U sklopu akustike publici će se predstaviti u drugačijem izdanju podravskog celtick-punka. Uz zabavni bend se možete provesti besplatno u Rockmarku od 19 sati.

17.svibnja

Koncert za Baru- Močvara

Već 15.godina u Močvari se suradnici, poznanici ali i ostali okupljeni prisjećaju velikog Ivice Baričevića, poznatijeg kao Bara. U čast dizajneru, izdavaču, glazbeniku, koncertnom promotoru nastupaju brojni domaći glazbenici. The Bambi Molesters iz Siska s Barom su često znali surađivat, riječka Marinada ovim će koncertom predstaviti svoj novi album “U međuvremenu” dok će zagrebački Bruno Franz Kafka Trio i Šumski jednostavno napraviti dobru feštu. Ulaz je besplatan, a program započinje od 21 sat. Podsjetimo, do 20. svibnja Močvara slavi svoju punoljetnost i tim je povodom pripremila raznovrsni program za svoje posjetitelje.

18.svibnja

  1. godina Attacka- AKC Attack

Godišnjicu, i to ne malu ovaj četvrtak proslavit će Attack. U sklopu svojih 20 godina održat će se brojna zanimljiva događanja tijekom dana. Sve započinje tribinom u 18 sati u Klubu na kojoj će se u sklopu teme “Nezavisno zavisni” raspravljati o proteklim godinama u Attacku, ali i o nadolazećim te samoj ulozi kluba. Nakon toga, u 20 sati slijedi retrospektiva kroz fotografije, slike, radove kao i performanse nastale u proteklih 20 godina. U 21:30 vrijeme je za open mic, odnosno “Mikrofon bez granica-večer autorske poezije” na kojem se može svatko predstaviti sa svojim autorskim tekst(ovima) čija izvedba mora biti u okviru 9 minuta najviše te ne smije sadržavati nikakav govor mržnje ili diskriminaciju. Za sam kraj večeri, u 23 sata počinje “Discotrash fiesta” uz brojne hitove koje svi jako dobro znamo, ali ponekad ne želimo priznati.

19.svibnja

Konferencija “Should I stay or should I go”- Branimir Centar

CineStar ce tijekom 19. i 20. svibnja svoju kino dvoranu pretvoriti u konferencijsku kako bi se predstavila poslovna konferencija namijenjena studentima i mladima. Na ovoj zanimljivoj dvodnevnoj konferenciji ispričat će se mnogo inspirativnih poslovnih priča, otkriti korisne informacije za lakše pronalaženje posla i razvijanje poslovnih vještina. Sukladno nazivu, dotaknuti ce se i teme sve većeg iseljavanja mladih iz Hrvatske. Daniel Ackermann iz agencije Degordian, Pavao Pahljina iz uspješnog startupa STEMI i Adnan Mehmedović iz poznatog klupskog branda RNB Confusion samo su neki od govornika koje ćemo slušati ova dva dana. Hrvatska studentska asocijacija također će biti dio ove konferencije, u ulozi partnerske udruge. Program će trajati od 9 do 16 sati oba dana.

Zagreb Beer Fest

Prvi Zagreb Beer Fest tijekom sva tri dana, od 19. do 21.svibnja na Trgu Franje Tuđmana ugostit će brojne domaće i inozemne glazbenike.  U petak festival otvaraju Kojoti, kojima će se pridružiti inozemno pojačanje bendova Desert Moutain Tribe i My Baby. U subotu na pozornicu stupa Jura Stublić i njegov Film, MORT te Lika Kolorado. Zadnjeg dana festival će zatvoriti energični Kawasaki 3p, Artan Lili, Ogenj i bend Andrija.

 20.svibnja

Disco Lauba feat. The Reflex- Lauba

Nakon prve Disco Laube koja je bila pravi hit, vrijeme je za drugu na koju dolazi poznati The Reflex. Nicolas Laugier francuz je s trenutnom Londonskom adresom i svjetski poznatim disco beatom. Kroz njegovu glazbu prepoznaje se prvi val disco remikseva uz originalne zvukove dodajući svoj štih soula, popa i disco klasike.Osim toga, radio je brojne službene remiksove za The Kooks,Simbol Red, Noela Gallaghera i druge. Ovaj koncept disco partyja u Laubi održavat će se četiri puta godišnje, a ulaznice se mogu kupiti u sustavu Entria.

21.svibnja

Croatian Tattoo Convention- Studentski centar

Ljubitelji tetovaža doći će na svoje od 19. do 21.svibnja kada se već četvrtu godinu u Zagrebu održava konvencija tetovaža. Sve o svijetu tetoviranja, divnim radovima i opremi moci ćete saznati, a možda i dogovoriti potencijalnu buduću tetovažu. Osim same konvencije, bit će i raznih show programa od plesnih točaka swinga do biranja najbolje i najljepše brade. Program traje tijekom cijelog dana.

 

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments