15. siječnja

Blue Monday- KIC klub

Ne samo što je ponedjeljak sam po sebi težak, a ponekad i depresivan, nego je ove godine upravo 15. siječanj proglašen najdepresivnijim danom u ovoj godini. Da ipak ne bi bilo sve tako sivo (ili plavo hehe) pobrinut će se Tomo Ricov i Ozren Kanceljak. Njih dvojica u KICu organiziraju tulum i puštaju svoje omiljene ploče od 16h pa dok traje!

16. siječnja

Iskustvo rada putem studentskog ugovora- Studentski centar

Studentice u zagrebačkom Studentskom centru provode istraživanje u sklopu diplomskog, naziva “Rad preko studentskih ugovora – iskustva studenata/ica diplomskih studija”. U sklopu istraživanja provode se intervjui sa studenticama i studentima s ciljem prikupljanja mišljenja o osobnom radnom iskustvu tijekom studija. Ovim se diplomskim radom doprinos izradi novog modela studentskog rada, koji bi u sebi sadržavao zahtjeve i potrebe studenata koji rade uz studij.

Pripadate li skupini redovitih studenata koji se samofinanciraju radom uz studij: radite više oko 20 h tjedno? Plaćate si smještaj (dom,stan), režije i hranu? Imate minimalnu ili nikakvu pomoć od obitelji i okoline? Ako je svrha vašeg rada uz studij pokrivanje osnovnih studentskih i životnih potreba , molimo vas da se odazovete pozivu na intervju.

Ako ste zainteresirani/e za razgovor, javite na mail gloriagrujic@gmail.com, ili na mob:098/903-7942.

17. siječnja

Mozgalo 2018: Motivacijsko predavanje- FER

Ove godine Mozgalo se vraća i slavi 5. obljetnicu održavanja! Natjecanje započinje motivacijskim predavanjem o computer visionu, odnosno računalnom vidu. Računalni vid je znanstvena i tehnološka disciplina koja omogućava prikupljanje informacija iz slike. Česta primjena je u automobilskoj industriji gdje se koristi pri izradi autopilota. Kroz svoje predavanje, profesor Siniša Šegvić, otkriti će sve o računalnom vidu i kako se kroz povijest razvijao, ali i njegove konkretne primjene te današnji iznimni značaj. Predavanje započinje u 18 sati u dvorani A202. 

18. siječnja

2. Zoom u znanost- Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Kako bi proširili općeg znanja o svemiru kao i približili znanstvene trendove o istom, 2. Zoom u znanost u dva će dana predstaviti široko znanstveno područje astronomije kroz teme ranog svemira,evoluciju galaksije i radio astronomije. Predavanja će voditi stručnjaci iz područja astronomije, astrofizike i eksperimentalne fizike. U sklopu projekta održat će se i posjet zvjezdarnici, 19. siječnja, smještenoj u tornju/kupoli Nadbiskupske klasične gimnazije na zagrebačkoj Šalati. Zvjezdarnica je opremljena najmodernijim upravljačkim sustavom i čitavim kompletom filtera za opservacije i snimanje nebeskih objekata. Posjet zvjezdarnici bit će uz stručno vodstvo profesora fizike Nikole Ricova, a ulaz se plaća 10 kuna. Za posjet zvjezdarnici potrebno je prijaviti se putem sljedećeg linka .

19. siječnja

Brijačnica- Boćarski dom

Treće izdanje dvodnevnog festivala rocka, ponovno nudi najjača imena rock scene! Brijačnica će tako prvoga dana,  u petak na pozornici Boćarskog doma ugostiti velike Partibrejkerse, Artan Lili, M.O.R.T., Rizol. Intergalactic Lovers, The Miceks. Subota je pak rezervirana za glazbenog virtuoza Vlatka Stefanovskog i njegov Trio, ali i Kawasaki 3p, Slow Motion Suicide, She loves Pablo i Antentat. Ulaznica za jedan dan iznosi 90 kuna, dok festivalsku možete kupiti za 120 kuna.

20. siječnja

Janis Joplin Tribute by Zdenka Kovačićek- Vintage Industrial Bar

Kada čujete zajedno imena Janis Joplin i Zdenka Kovačićek, srce vam naprosto zaigra od sreće. Žena za sva vremena, Zdenka Kovčiček preuzet će stage ulogu legendarne Janis Joplin uz pomoć odlične vokalistice Valerije Nikolovske, sve uz pratnji Blues Company benda. Iako bi joj rođendan bio dan prije, uz vrhunske hitove Zdenka i publika na najbolji će mogući način odati počast najboljoj blues- rock pjevačici u povijesti. Iako kratki, Janis je imala vrlo bogati i šareni život, glazbene je uspjehe ostvarila jako mlada, no ubrzo se pridružila Klubu 27 i ostalim vrhunskim glazbenicima koji su preminuli napunivši 27 godina. Ulaz za ovaj vrhunski događaj iznosi 20 kuna, odnosno 10 za studente.

21. siječnja

Stand Up Pivana- Zg& Ri Urnebes – Pivana

Kako je tjedan započeo uz “blue monday”, red bi bio da ga se isprati sa smiješkom. U Pivani su na red došla dva mladića Joža i Luka, jedan iz Zagreba, drugi iz Rijeke koji će vas svojim odličnim forama nasmijati do suza. Ulaz je besplatan, a showprogram započinje od 19 sati. Evo i što kažu o sebi.

Prvi puta sam se popeo na pozornicu još u osnovnoj školi kada sam bio jedini dečko u školskom zboru (bio sam najbolji, sve bakice su tak rekle). Kao siromašan maturant 2007. vidio sam priliku za besplatnom pivom u Purgeraju ako se popneš na pozornicu i budeš smiješan. Kako sam več imao iskustva s pozornicama nije mi bilo teško popeti se i biti najbolji. Nastupao sam po svuda i bio najbolji do neke dvehiljadejedanaeste… tada sam izgubio funny… Onda sam krenuo na putovanje traženja funnya. Trajalo je nekih 5 godina, ustvari funny je mene našao 🙂 nije me nikada ni napustiio ha. Od jeseni 2014 redovito nastupam i redovito sam najbolji. Joža Vrban

23- godišnji improvizacijsko- satirični stand up komičar u depresiji. Već koju godinu… otkada shvaća da nije individualna jedinka već je dio povezanog živog i neživog svemira koji je u k…. Pa je i on u k…. Kada to shvatimo, da smo svi jedno, nijedan individualan ili vlastiti- pojedinačni uspjeh ne može nas trajno usrećiti ukoliko ne radimo nešto na podizanju opće razine svijesti i zadovoljstva svih nas. Smatra da je blaga depresija znak zdravog razuma i normalne osobe… Tako da…. Nakon predstava “Sam protiv svih”, “Luka Urlić je psihić” i “Luka Urlić je drogeraš”, ne propustite potpuno novi improvizacijsko- satirični stand up show: “Svi smo mi u istom k….!” Luka Urlić

 

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments