14.1. Mačka na vrućem limenom krovu / HNK

Mačka na vrućem limenom krovu klasični je dramski tekst velikog američkog dramatičara Tennesseeja Williamsa za koji je dobio  Pulitzerovu nagradu 1955. godine kada je i praizveden u New Yorku. Detaljno secirajući svoje likove, Williams daje duboko emotivnu i potresnu sliku jedne obitelji koja se zaplela u vlastitu mrežu laži i obmana. Nitko u njoj nije oslobođen barem dijela  krivnje, no iskrena potraga za istinom kojoj svatko treba pogledati u oči otkupljuje sudionike. Istodobno socijalna priča, i melodrama, Mačka na vrućem limenom krovu djeluje svježe u eri novog konzervativizma, i svojim pokličem za slobodnom ljubavi pravi je izazov za slavnoga redatelja Paola Magellija.

15.1. Apps & Pizza Mobile Meetup

Apps & Pizza Mobile Meetup je okupljalište za sve zainteresirane za kreiranje Android i iOS aplikacija. Ono okuplja široku zajednicu mobilnih programera i dizajnera, kao i drugih mobilnih entuzijasta. Svaki susret sadrži tri zanimljiva razgovora koji pokrivaju širok raspon tema o iOS i Android mobilnim aplikacijama – od razvoja i dizajna do upravljanja projektima i svega između.

16.1. Bebe Na Vole

Bebè Na Volè, pravim imenom Adam Semijalac, jedan je od najznačajnijih blues vokala i gitarista na ovim prostorima. Njegova zvuk može se okarakterizirati kao kombinacija bluesa i indieja. Adam je one man band, a ističe se po korištenju porchboard bass perkusije te dva različita loopera kojima se nastoji što više približiti zvuku benda. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 45 kuna mogu se kupiti u Saxu, na dan će koštati 60 kuna.

17.1. Otvorenje Elektroboja 2019 – Zagreb

Uvodno predavanje studentskog natjecanja Elektroboj održat će se na FER-u, u dvorani 211. Namijenjeno je studentima koji bi svoje znanje iz elektrotehnike htjeli isprobati u praksi, na stvarnom financiranom projektu. Studenti se mogu prijaviti samostalno ili u timu, a na natjecanju se očekuje kvalitetno tehničko rješenjeu zadanom roku i tehnička dokumentacija.

18.1. Prošlih 5 godina / Kazalište Komedija

Prošlih 5 godina intiman je, komorni mjuzikl pun nabijenih emocija, humora i odlične glazbe. Zanimljiva je činjenica da cijelu dramsku radnju nose samo dva lica. Cathy i Jamie. Songovi prate priču o pet godina njihova života, njihove veze od samog početka (prvog izlaska) do kraja braka. Zahtjevan i izazovan je to zadatak za bilo kojeg profesionalca. Mi imamo izvrsnu Cathy- Hanu Hegedušić te u alternaciji Jamiea – Ivana Čuića i Igora Barberića.

19.1. Design Thinking radionica – Zagreb

Organiziraju je FER, SPOCK, Sense Consulting, Design Thinking i eSTUDENT, a održat će je Design Thinking treneri iz poduzeća Sense Consulting. Oni će polaznicima – studentima i mladima koji su diplomirali u zadnje dvije godine, pomoći da im ideja prođe kroz sve navedene faze te da izrade svoj prvi prototip već na samoj radionici. Design Thinking radionica održat će se u FER-ovom startup inkubatoru SPOCK.

20.1. Predstava “A je to!” u Ludoj kući

“A je to: Pat i Mat u hrvatskoj avanturi” predstava je koja je odigrana 76 puta, a vidjelo ju je više od 25.000 gledatelja. Glumci Marko Cindrić i Asim Ugljen za svoja su ostvarenja nominirani za Nagradu hrvatskog glumišta 2016. godine. Hit predstava za sve generacije “A je to!”—nakon dvije sezone u kazalištu Trešnja i brojnih inozemnih i domaćih gostovanja — s potpuno obnovljenom scenografijom igra od prošlog prosinca u novom kazalištu Luda kuća.

 

 

 

Facebook Comments