13. ožujka

            Case Study Competition 2017: Predstavljanje poduzeća- EFZG i FER

Tijekom cijelog tjedna Case Study Competition održat će predstavljanja poduzeća koja će ove godine sudjelovati u natjecanjima. Neka od njih su: Hrvatski telekom, Adacta, Pliva, Reebok, L’Oreal Adria, INA i brojna druga. Predavanja će se svakog dana održavati u prostorijama Ekonomskog fakulteta, osim u petak kada predstavljanje seli na Fakultet elektronike i računarstva. Kroz ovaj Case Study renomirana poduzeća iz različitih gospodarskih grana zadaju studentima izazovne poslovne slučajeve s kojima će se susresti te nagrađuju najbolja rješenja novčanim i nenovčanim nagradama. Sve druge informacije, kao i točno vrijeme i mjesto pojedinog predstavljanja pronađite na bit.ly/CSC2017_web. Prijave za natjecanje otvorene su do 17.3., a vrše se putem linka: bit.ly/CSC2017_prijave.

14. ožujka

            Narod pod oružjem – je li nam potreban vojni rok?- FFZG

Aktualna tema o ponovnom uvođenju vojnog roka među mlade raspravit će se u knjižnici Filozofskog fakulteta. Svoja stajališta i strane objasnit će gosti: politolog Robert Mikac, vojni analitičar te glavni urednik portala i časopisa Defender, Marko Ćustić i voditelj programa „Ljudska sigurnost“ Gordan Bosanac, iz Centra za mirovne studije. Cilj tribine je objektivno sagledati potrebe vojne profesije po pitanju izvedivosti i kvalitete vojnog roka te njegova učinka, ispitati vrijednost civilnih alternativa vojnom roku, kao i pitanje etičke opravdanosti odbijanja služenja vojnog roka. Susret započinje u 17:30 sati u Konferencijskoj dvorani Filozofskog fakulteta (drugi kat Knjižnice Fakulteta).

15. ožujka

            Sport: Predavanje o sportskom PRu – Ranko Vučinić- FPZG

Jedan od najtraženijih i najpoznatijih domaćih stručnjaka za odnose s javnošću, Ranko Vučinić dolazi na Fakultet političkih znanosti ispričati kako je to baviti se ovakvim poslom, u sportu. Iako sudjeluje na brojnim projektima poput premijere redizajniranih Startasica, Libertas Film Festivala, Cro a Porter-a, Davis Cup-a u Areni Zagreb, njegovo stalno radno mjesto je u sportskoj organizaciji KHL Medveščak. Zato dođite u srijedu u 18 sati na FPZG (Dvorana A) i saznajte odakle Ranko crpi kreativnost te kako je naučeno od sportaša primijenio u svojoj struci, ali i brojne druge tajne koje su njemu kroz život pomogle.

            Noć Save- SD Stjepan Radić

Najpoznatiji i najglasniji studentski dom u Zagrebu, ove srijede imat će malo drugačiju večer. Naime, stanari će obilježiti Noć Save gdje ćete imati priliku upoznati Junaka sa Save – studenata koji se našao da pomogne, obrani i zaštiti svoje sustanare od problema s kojima se susreću, u Kinu Forum od 20:30 sati. Nakon toga se zabava seli u dvorište na klupice i zatim se kreće samo preko ceste u klub Roko.

17. ožujka

           Dan Sv. Patrika – Belfast Food– Pivana

Dan kada ljubitelji piva dolaze na svoje i obučeni u zeleno slave Dan Sv. Patrika, po uzoru na irsku tradiciju. Srećom pa ne morate do sve do Irske kako biste uživali u krigli dobre pive ili dobrom zvuku tradicionalne irske glazbe, jer u Pivani je moguće oboje istovremeno. Već treću godinu, na ovaj zeleni dan Pivana poklanja svojim posjetiteljima koncert Belfast Fooda koji će vas razveseliti svojim dobro poznatim pjesmama. Ulaz je besplatan, a derss code nagađate- zeleno!

18. ožujka

          Edo Maajka i bend- Tvornica kulture

Zasigurno jedan od najpoznatijih domaćih repera, Edo Maajka dolazi s novim bendom u Tvornicu kulture. S novim planovima, novim pjesmama, novim bendom i skorašnjim novim albumom, došlo je vrijeme da se koncertno predstavi svježi koncept. Na repertoaru koncerta će se naći dobro poznati hitovi popu „Trpaj“, „No sikiriki“ , „Saletova osveta“, ali u sasvim novom ruhu, kao i neke do sad neobjavljene pjesme. Neposredno prije koncerta Edo će publici predstaviti čak dvije skladbe s budućeg albuma, “Ne mogu disat” i “Od sutra”. Ulaznice za ovaj koncert u pretprodaji su 50 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 70 kuna.

19. ožujka

         Međunarodnom sajmu turizma PLACE2GO 2017.- Arena Zagreb

Tijekom cijelog vikenda, počevši od petka, u zagrebačkoj Areni predstavit će se više od 180 izlagača. PLACE2GO sajam je koji već šest godina predstavlja novosti iz turizma i mogućnosti putovanja po cijelom svijetu, kao i brojne turističke ponude. Radno vrijeme sajma je u petak od 16 do 19 sati te u subotu i u nedjelju od 10 do 19 sati. Ulaz je besplatan!

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments