13.5. Španciramo Zagrebom

Skupna izložba likovnih amatera grada Zagreba u sklopu partnerstva među centrima za kulturu. U organizaciji Centra za kulturu i informacije Maksimir i Kulturnog centra Travno na izložbi se predstavljaju djela članova HLD-a, Grupe 69, Likovne udruge Angelico 09, te društava AMACIZ, Ama Artem i Naša djeca.
Izložba će biti otvorena do 22. svibnja 2019., a može se razgledati radnim danom od 10:00 do 19:00 sati.

14.5. Cvilidreta, ZKM

Cvilidreta je jedna od slavnijih priča iz zbirke braće Grimm. Mladi kralj dočuo je da postoji djevojka koja od slame može ispresti zlato te je pozvao u dvorac da to dokaže. Uspije li, postat će mu kraljicom, a ne uspije li – oduzet će joj život. Djevojci će u tom nemogućem zadatku pomoći neobičan patuljak, koji za svoje usluge traži plaću. Prvi put prsten, drugi put narukvicu, a treći put prvorođeno dijete. Očajna djevojka pristaje na sve, a kada obećanje dođe na naplatu, morat će pokazati svu svoju dosjetljivost kako bi odgonetnula patuljkovo ime te mu oduzela moć nad svojom obitelji.

15.5. 24. Međunarodna izložba karikatura

24. međunarodna izložba karikatura u organizaciji Hrvatskog društva karikaturista i ovaj puta okuplja veliki broj autora iz cijeloga svijeta. Tema izložbe, odnosno festivala karikature su muško-ženski odnosi, sagledani iz svih mogućih uglova koje karikaturisti mogu zamisliti.
Izložba će i ove, kao i posljednjih desetak godina, biti postavljena u atraktivnom izložbenom prostoru galerije Klovićevi dvori, gdje će biti predstavljeno oko 90 najkvalitetnijih radova. 

16.5. Zagreb Beer Fest

Treće izdanje najvećeg open-air festivala u Hrvatskoj posvećenog glazbi i pivu održat će se od 16. do 19. svibnja ove godine na Trgu Francuske Republike/Parku dr. Franje Tuđmana. Za sada su već najavljeni Urban & 4DetourBoris ŠtokPsihomodo Pop, Svemirko, Punčke, ESC Life, Luce, Rolo, Electric Octopus te Haiku Garden, a ovom se spisku pridružuje i britanski pop trio Morcheeba 

17.5. Staropramen piknik

Zelena oaza u središtu grada, vrhunski gastro užitak u street varijanti te sjajna atmosfera za koju će se pobrinuti poznati glazbenici, znak je da počinje najbolji piknik u gradu – Staropramen piknik! Druženje koje smo s nestrpljenjem očekivali cijele godine održava se na poznatoj lokaciji parka Likovne akademije, od 17. do 26. svibnja. Radnim danom družimo se od 15:00 do 00:00, a vikendima od 12:00 do 00:00.

18.5. Floraart

Međunarodna vrtna izložba Floraart najveći je hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe koji okuplja brojne domaće i strane izlagače dok izložbu posjeti više stotina tisuća posjetitelja. Na izložbenom prostoru Parka Bundek, gdje smo od 2006. godine, na više od tristo tisuća m2 otvorenog prostora i dvije tisuće m2 zatvorena prostora, svake se godine predstavi više od 200 izlagača iz Hrvatske i 10-ak inozemnih izlagača.

19.5. Gastro Music Fest

Gastro Music Fest donosi piknik i pravo proljetno druženje na otvorenom u najljepšem zagrebačkom parku Zrinjevac od 17. do 26. svibnja. Specijaliteti nekih od ponajboljih zagrebačkih ugostitelja, odlična atmosfera, vrhunski izvodači i uživanje i izležavanje u parku garancija su dobrog provoda…

Facebook Comments