13. studenoga

Gospodari uspomena- prodajna izložba ploča- Vinyl

Svakog ponedjeljka Vinyl i Goran Bakić za vas izdvajaju najbolje od glazbenih ploča. Kolekcionar iz svoje bogate i raznolike palete ploča nudi i raritete, ploče s orginalnim potpisima i gomilu memorabilija za sladokusce. Što više reći nego put Vinyla (nakon što ste se istrošili na Interliberu, vrijeme je za drugu umjetnost). Kupovati možete od 18 do 22 sata.

14. studenoga

Dani Augusta Šenoe- Kuća Šenoe

Tijekom mjesec dana, u njegovoj kući, slaviti će se lik i djelo jednog od najvećih i najznačajnijih hrvatskih književnika, Augusta Šenoe. Manifestacija započinje 14. studenoga, a traje sve do 13. prosinca. Za vrijeme trajanja osim upoznavanja sa životom ovog književnika, održat će se brojne radionice, predavanja, predstave i koncerti kojima će se obilježiti period od Augustova rođendana – 14. studenog do njegova smrtnog dana – 13. prosinca. Ipak, središnji dio ovogodišnje manifestacije je – Izložba originalnih Augustovih rukopisa koji su se brižno čuvali u obitelji više od 130 godina. Ulaz je na sve događaje besplatan!

15. studenoga

Katalonija- narod ili etnos? – FPZG

Svakodnevno, uz obilje drugih vanjskopolitičkih tema, pratimo i svjedočimo razvoju katalonsko- španjolske veze. Nakon referenduma, vlasti Kraljevine Španjolske pokrenule su kazneni progon protiv predsjednika Katalonije Carles Puigdemonta i njegovih ministara. Kako bi se što bolje mogla razumjeti problematika svih ovih događaja koji su se zbili unutar kratkog razdoblja, Fakultet političkih znanosti organizira tribinu kojom će profesori doc.dr.sc. Danijela Dolenec i doc.dr.sc. Višeslav Raos, uz pomoć Silvia Falcona, zaposlenika Katalonskog parlamenta, prikazati osnovne činjenice o društveno političkom kontekstu. Tribina počinje u 18 sati.

16. studenoga

Miki Solus; promocija albuma- Tvornica kulture

Reper/šansonjer/jazzer Miki Solus zatvara svoju “Muzičku trilogiju” albuma s promocijom novog, “Muzika o nogometu, jazzu i palačinkama” u Tvornici kulture. Na albumu se nalaze pjesme koje je Miki kontinuirano objavljivao posljednje dvije godine – “Život je palačinka”, “Rep na harmonici, “Lastavice feat. Lucija Šerbedžija” i “Ožujak” samo su neki od hitova na albumu koji su producirali Mark Mrakovčić i Dimitrij Petrović. Uz klavir i harmoniku koji dominiraju u zvučnoj slici, album obilježava zvuk saksofona i karakteristični uvrnuti Solusovi tekstovi. Ulaznice za koncert možete nabaviti u pretprodaji po cijeni od 35 kuna, dok će na dan svirke karta biti 50 kuna. Vrata Tvornice otvaraju se u 20 sati.

17. studenoga

EKV Real Tribute by IQV- Vintage Industrial Bar

Legendarni EKV prije 30 godina izdali su jedan od svojih najjačih albuma “Ljubav”. U tu čast, u petak će u Vintageu, dobro poznati EKV Tribute bend, IQV izvoditi njihove najpoznatije, ali i one malo manje poznate stvari na gotovo istovjetan način. Nevjerojatan vokal i karizmu Milana te osebujnost Magi, na jedno će večer oživjeti u prostorijama Vintagea. Ne treba trošiti puno riječi na ova dva benda, jer će svoju veličinu dokazati u petak u 23 sata. Cijena ulaza 20 kuna, odnosno 10 kuna za studente.

18. studenoga

Marijan Ban & Diktatori- Boogaloo

Ikona mediteranskog pop- rocka, kako brojni nazivaju Marijana Bana, ove subote zapalit će zagrebački Boogaloo sa svojim Diktatorima. Iako je glazbenu karijeru započeo s Dalekom obalom i brojnim hitovima poput  “Tonka”, “Morska vila”, “Od mora do mora”, “Dok galebovi vrebaju”, dobru glazbenu suradnju nastavio je i s Diktatorima. Cijena ulaznica u pretprodaji iznosit će 60 kuna, dok će na dan koncerta ista biti 80 kuna. Koncert počinje u 21 sat.

19. studenoga

Filozofski teatar: M.I.A.- HNK

Tjedan odlične glazbe zatvara se definitivno spektakularno! Ovoga je puta riječ o malo drugačijem izričaju. Naime, nova sezona Filozofskog teatra u Hrvatskom narodnom kazalištu započinje gostovanjem svjetski poznate britanske reperice. M.I.A. će po prvi puta gostovati u Zagrebu, no s njom će urednik Filozofskoga teatra, Srećko Horvat, u gledalištu voditi razgovor o mnogim umjetničkim i političkim temama. Reperica je inače poznata ne samo zbog svojega glazbenog izričaja, nego i zbog provokativnih spotova, poput onoga za pjesmu Borders/Granice u kojemu okružena izbjeglicama boravi na brodu i u centrima za smještaj migranata ili Born Free/Rođen Slobodan. Obzirom kako joj je to prvo, i za sad jedino gostovanje u Hrvatskoj, požurite po svoje ulaznice po cijeni od 70 kuna, za sve kategorije osim kategorije 4 koja iznosi 50 kuna. Filozofski teatar počinje u 20 sati.

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments