1. veljače

Sara Renar; Gdje povlačiš crtu?- Vinyl

Vinyl slavi drugi rođendan! Tim povodom cijeloga dana očekuje vas vesela atmosfera koju će biti ispunjena bogatim programom od jutra do sutra. Razne izložbe umjetnika i povoljne cijene pića bit će samo uvertira u događaj dana, tjedna, mjeseca (?) koncertni spektal mlade glazbenice Sare Renar. Sara ovoga puta ipak neće imati klasičan nastup, već će za ovu priliku zajedno sa suradnicima izvesti glazbeno-scenski performans „Gdje povlačiš crtu?“, kojim se Hrvatska nedavno predstavila u međunarodnom radiofonskom projektu „Rođendan umjetnosti“. Ulaz je besplatan, a početak koncerta je u 20:30.

Prosvjed: Ljubav jest i ostaje jača od mržnje! – Trg žrtava fašizma

Potaknuti nedavnim brutalnim napadom suzavca na žrtve običnog izlaska u klubu Super Super, svi koji smatraju kako se ovakve stvari trebaju konačno okončati, pozvani su na MIRAN prosvjed. Zagreb Pride, kao glavni organizator ovog događaja poziva  „pokažimo svi mi građani i građanke Republike Hrvatske da nećemo stajati sa strane i gledati kako se temelji ove države urušavaju pod izlikom domoljublja i tradicije“. Okupljanje prosvjeda bit će na Trgu žrtava fašizma u 18 sati.

 

  1. veljače

Bruno Šimleša o ljubavi- Svijet knjige (Kaptol 4)

Na Dan zaljubljenih, Valentinovo ili kako vam ga je drago zvati, Svijet knjige ugošćuje poznatog hrvatskog pisca i novinara, Brunu Šimlešu, koji će otkriti kako razviti zdravu ljubav prema sebi, kako privući partnera, kako postaviti granice prema drugima i ostale tajne. U sklopu predavanja bit će ponuda 2 + 1 gratis na sve knjige, a svi će članovi dobiti kupon za besplatan prigodan dar bez obzira na kupnju.

Osim predavanja, svoje bolje polovice možete odvesti na brojna mjesta u gradu, jer se na veliko organiziraju brojni koncerti. Tako u Laubi nastupa Massimo, u Tvornici Kedžo dok je Petar Grašo u Operi.

 

  1. veljače

Razmišljati poput genija-NLP radionica- Mecpoint (Trg Petra Svačića 2)

Kako razmišljati poput genijalca, odnosno kako usmjeriti svoje misli i stavove prema uspješnosti otkrit će profesorica Silvia Ferenac. Kroz radionicu sudionici će naučiti kako biti kreativniji i inovativniji, saznati kako otkriti blokade koje sprečavaju od ostvarenja ciljeva. Između ostalog radionica će pokazati razne modele kojima se može usmjeravati misli ka postignuću. Cijena radionice iznosi 150 kuna, a rezervacije se vrše putem  info@mecpoint.com. Početak je zakazan u 18 sati.

  1. veljače

Glumačke metode u javnom nastupu- Tratinska 44 (3.kat)

Radionica korisna apsolutno svima koji imaju, ili će imati doticaja u budućnosti s nekakvom vrstom javnog nastupa. Voditeljica radionice, Hana Matejašić, diplomirana je psihologica i tjelesno-orijentirana terapeutkinja koja kroz svoje dugogodišnje  bavljenje glumom sada spaja ugodno s korisnim. Tijekom tri sata trajanja radionice, polaznici će naučiti kako izvući prikladnu emociju u datom trenutku, upravljati tremom, te kako postići veću emocionalnu fleksibilnost. Cijena ove radionice iznosi 250 kuna, a počinje u 18 sati.

  1. veljače

Bears& Honey- Opera Club

U sklopu jubilarne 10. obljetnice postojanja najveće hrvatske house etikete Blacksoul Music, Opera Club ugostit će poznate DJ-eve predvođene legendarnim Enzom Siffredijem. Autor hita „Sometimes“ dolazi iz Velike Britanije, a ovo je samo jedna od svjetskih stanica na njegovom popisu klupskih koncerata. Predviđeni početak koncerta je u 22 sata, a ulaz iznosi 40 kuna.

  1. veljače

Johnny Cash Tribute- Vintage Industrial Bar

Samo je jedan bio Man in Black, ali zagrebačka trojka koja je već imala prilike zadiviti publiku Vintagea ponovo dolazi na pozornicu. Vrijeme je za prisjećanje najboljih rock and roll i blues hitova poput  „I Walk the Line“, „Hey Porter“, „Folsom Prison Blues“, „Ring of Fire“ i brojne druge uspješnice koje će vas zasigurno natjerati na ples. Program započinje u 22 sata, a koncert u 23:30. Ulaz kao i svakog vikenda 20 kuna, odnosno 10 kuna za studente.

  1. veljače

Velika kazališta na velikom platnu: Kralj Lear- Kino Tuškanac

Svima dobro poznatu tragediju velikog Shakespearea, Kralja Leara, ove nedjelje moći ćete pogledati na filmskom platnu. Riječ je o Filmskom programu koji na velikom platnu prikazuje snimke kazališnih uprizorenja drama i komedija produciranih u raznim svjetskim kazalištima. Kao i sve predstave, i ova ima hrvatski titl. Ukratko, riječ je o snimljenoj predstavi u Velikoj Britaniji iz 2016. godine. Početak prikazivanja je u 19 sati. Ulaznica iznosi 50 kuna, a za članove Filmskog programa 25 kuna.

 

 

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments