12. lipnja

Magnifico: Charlatan de Balkan- Tvornica kulture

Vrhunski slovenski kantautor, Magnifico konačno dolazi i u Zagreb. Sudeći po najavljenim nastupima ova godina bit će obilježena festivalskim tonom pa tako poznatog glazbenika i autora brojnih filmskih skladbi možete, osim u malom pogonu Tvornice, slušati na jednom od najpopularnijih festivala u ovom dijelu Europe, Sziget 2017. U Tvornici će Magnifico predstaviti svoj novi studijski album „Charlatan de Balkan“, ali i svoje ostale pjesme prepoznatljive po humoru i ironiji spojenom s glazbom starih šlagera s našeg područja u kombinaciji s latino, reggae, surf glazbom i elementima balkanske etno glazbe. Veseli miš- maš svega počinje u 19 sati, a ulaz je besplatan!

Ova je moj favorit od uvijek 😉

 

13. lipnja

Festival Design District Zagreb 2017

Martićeva ulica i bliske četvrti tijekom šest dana pretvaraju se u mali zeleni raj. Drugi za redom Design Distric traje od 13. pa do 18. lipnja i ove godine donosi bogat, zanimljiv i raznolik program, uz ovogodišnji novitet Zelenog programa. Unutar programa bit će izloženi svi „zeleni“ sadržaji koji pridonose obazrivom i funkcionalnom korištenju resursa četvrti. Posjetitelji će moći doživjeti koncept idealnog održivog grada i to kroz impresivni mobilni urbani povrtnjak, set strojeva za reciklažu plastike Precious Plastic, pop-up šumu kao i niz uzbudljivog, edukativnog i zabavnog sadržaja (zone za relaksaciju i druženje…). Cijeli raspored s određenim programima možete pronaći na službenoj web stranici.

14. lipnja

Booksa u parku- Booksa, Martićeva

Povodom gore navedenog Designe districta, sve što se nalazi u okrugu Martićeve seli na njene ulice pa tako i Booksa. U srijedu ne propustite u 17 sati izložbu  „Nezavisni prostori – prostori nezavisnih“ koja traje samo tog dana, a ostvarena je u suradnji s Clubture network i Operacija grad i Kulturpunkt.hr. U 18 sati  Kristian Novak potpisuje knjige na štandu Naklada OceanMore, dok će se u 19 sati održati  razgovor na temu „Kakvi nam prostori trebaju? Nezavisna kultura kao ishodište društvenog razvoja“. Ovom zanimljivom razgovoru/ predavanju sudjelovat će Katarina Pavić, Janja Sesar, Dražen Šimleša, Emina Bužinkić, Sanja Burlović i Mirela Travar.

 

15. lipnja

Gin, Jazz & ostalo / Problemi- Muzej prekinutih veza

Opuštajuća topla večer pod zvijezdama uz čašu gina i jazz. Tako nekako zvuči moja savršena večer rasterećenja, a ako se i vi pronalazite u bar jednom segmentu, tada trk do Gornjeg grada gdje vas očekuje bend Problemi s interpretacijama poznatih i onih manje poznatih jazz glazbenika. Ovu večer ipak zaboravite na sve probleme i dođite zaplesati ili jednostavno uživajte u besplatnoj čašici gin- tonica! Program počinje u 20 sati.

 

16. lipnja

Viva La Piva! #4 Mini-fest pive i zabave- Vintage Industrial Bar

Ljeto na terasi Vintagea ide dalje. Drugi po redu mini festival pive u suradnji Vintagea i Kaveza i ove godine od petka do nedjelje nudi široki spektar ovog ukusnog svijetlog ili tamnog nektara! Ali i bogati glazbeni program koji će trajati čitav dan dok vi bezbrižno kušate prethodno navedene napitke. „Viva la Piva“ počinje u petak 16.6. u 18.00 sati, a završava u nedjelju 18.6. u 5:00 h. U petak od 21 sata sviraju Twins Rock, dok vas u isto vrijeme u subotu očekuje Telefon Blues Band.

17. lipnja

BSH Medvedgrad Fortress- Medvedgrad

Jedan od najboljih partija u Zagrebu- zasluženom titulom, treći put dolazi u impozantnu srednjovjekovnu utvrdu na Medvedgradu. Na ovogodišnjem Medvedgrad Fortressu nastupit će 16 najboljih hrvatskih DJ-a elektroničke glazbe. Tijekom čak 14 sati programa nastupit će  imena poput Yakka, Aldo Morro, Pablo Panda, Full Ferry b2b Tom Bug, PEZNT, Halaus&Kokić, Joe2Shine, Kosta, Radman i ostali. Cijene ulaznica kreću se od 149 kuna na više, a možete ih pronaći u sustavu entrio.hr .

 

18.lipnja

Wind Festival- Jarun

Wind festivala u organizaciji Surf kluba Tri strijele od petka do nedjelje na Jarunu održava uvijek zanimljive radionice izrade i puštanja zmajeva, ali i cjelodnevne radionice meditacije i joge. Također možete se kreativno izražavati na slikarskim i fotografskim radionicama, isprobati stand up paddling- moderan oblik veslanja na dasci i sudjelovati u pravoj utrci. Ništa bez ića i pića pa je tako tu i zdravi roštilj i osvježavajući ljetni smoothieji. Sve će to popratiti atraktivan večernji glazbeni program s nastupima grupa Nipplepeople, Spleen G, Brain Holidays i mnogih drugih. Sudjelovati možete i u brojnim nagradnim igrama, a zadnji dan festivala održava se i sajam rabljene surf opreme. Više informacija i detaljniji program možete pronaći na stranici događaja.

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments