12. veljače

Izložba “Perfectly Unperfect” – Galerija Matice hrvatske

Iako nije toliko često, ponekad naiđemo na tvorničke greške na predmetima i proizvodima koje svakodnevno koristimo. Mlada umjetnica Josipa Stojanović je za drugo “Međunarodno studentsko biennale” krajem prošle godine napravila izložbu “robe s greškom” po uzoru na danu temu. Samo neki od izložbenih primjera su Munchmallow – svi su keksi u pakiranju crni osim jednog koji je bijeli ili Coca Cola – umjesto Coca Cole u limenci je voda.  Pregledom grešaka, koje su možda automatizmom proizvodnje ili izostavljenih koraka i nepažnje proizvođača nastali, autorica se približava i pop artu, a vide se i neke odrednice konceptualne umjetnosti u kritičkom stavu prema nametnutim modernim vrijednostima. Priliku za posjet izložbi imate sve do 14. veljače.

13. veljače

Maškare na Savi- SD Stjepan Radić

Život je doista maskembal u ovo ispitno vrijeme. Nerijetko razmišljamo kako bismo voljeli biti netko drugi, bar dok prođe ovaj stres. E pa na jedan dan to i možete postati. U najvećem i najglasnijem studentskom domu u Zagrebu čekaju vas maškare. Odmorite mozak na jedno večer, spremite najbolji kostim jer vas i nagrade očekuju i zabavite se! Očekujte puno dobre mjuze (dance hitovi), neizostavne krafne, jeftino piće, zabavne aktivnosti i iznenađenja. Fiesta starta od 21 sat.

14. veljače

Silovito Valentinovo (Sila Nečista)- Retro cafe & night bar

Klasične poklone i savjete gdje otići za Valentinovo ste vjerojatno već pronašli. Ali, evo jednog malo drugačijeg i vrhunskog eventa u Sobi na rubu Savske. Za pravi doživljaj silovitog zaljubljenog dana zaslužni su dečki iz Solina. Sila Nečista dobro je poznata zagrebačkoj publici po dosadašnjim odličnim koncertima po gradu, a sada se vraćaju ponovo osvojiti vaša srčeka. “Svi koji žele pravo Valentinovo, neka dođu sportski obučeni, koji su sami, neka dođu šta uvatit, jer najlakše je utješit neku koju koja je sama na Valentinovo”- takav poziv se ne odbija. Svoju dragu ili dragog pod ruku, a može i solo pa po komada u Retro cafe & night bar (Savska 180). Ulaz se naplaćuje donacijama otprilike 25 kuna za vrijedne momke Sile nečiste. Upad od 21 sat.

15. veljače

Ladies night/ Swing plesnjak- Buena VistaZg

Ukoliko ste dan prije propustili zamoliti za ples, četvrtak je vaš dan dame. Ali, za ples je potrebno dvoje tako da ovo je izvrsna prilika da momci bez stresa osvoje damu plesom. So old school, so sweet! Dakle, shema je sljedeća, dame biraju (i pozivaju) na ovaj ples, a momci ne smiju odbiti poziv 😉 . Ugodnom druženju u Savskoj 120 pridružite se od 21:30, uz plaćanje upada od 10 kuna.

16. veljače

Soul Stash- Boogie Klub

Relativno novi bend na glazbenoj sceni, Soul Stashod, od svog prvog koncerta plijene pažnju svojim neo soul perjem. Pomno biranim repertoarom preuzetim iz soula, jazza, r’n’b-a i heavy metala uz groove hitove Erykah Badu, D’Angela, Curtis Malfielda i drugih dokazat će vam da su doista posebni. Osim toga, izvode poznate stvari preuzete iz raznih drugih žanrova na neprepoznatljiv način. Besplatni upad i super svirka u Boogie klubu ovog petka od 21:30.

17. veljače

Night od Faith and Devotion- GK Jabuka

Iako naziv naslućuje na puštanje isključivo glazbe Depeche Modea (što da se razumijemo ne bi bilo nimalo loše 😉 ), na repertoaru najdugovječnijeg glazbenog partija nalazi se veliki mashup hitova 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća, ali i novije urbane glazbe. Klupski hitovi, dance i teški party riječi su kojima se može opisati subotnja zabava u GK Jabuci. Uz to, pokretač ovog klupsko- scenskog eventa, Tomislav Fučak (DJ Fuki) tada slavi svojih okruglih 50. Nema bolje pozivnice.

18. veljače

Moderne društvene igre- Vintage Industrial Bar

Volite društvene igre i vođeni ste životnom filozofijom “lako za pobjedu, bitno je sudjelovati”. Ili možda niste, već grizete za nagradu, ali dosadile su vam klasične igre Čovječe, ne ljuti se, Monopoly ili Cluedo. Ne brinite. Vintage u suorganizaciji s udrugom ‘Talus’ te udrugom ‘Igranje’, organizira natjecanja u modernim društvenim igrama, onima novog doba, jel! Ove nedjelje iskusite najnovije i najzanimljive društvene igre različitih tematika, od nordijske mitologije do Star Warsa i party igara. Participacija u igranju iznosi 10 kuna. Igre započinju od 18 sati.

 

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments