11. prosinca

Humanitarni božićni party- SAX!

Klub studenata Fakulteta političkih znanosti i Studentski zbor FPZG-a već tradicionalno organizira humanitarni božićni party. Sve prikupljene donacije namijenjene su za troškove života jednog teškog socijalnog slučaja na području grada Zagreba. Za najtopliju atmosferu pobrinut će se DJ DADOO koji će vrtjeti najbolje domaće, strane i božićne plesne hitove. Karte možete naći u Klubu studenta i/ili na stolu kod B dvorane na FPZG-u.
Minimalna donacija za karte iznosi 20kn (na ulazu 30kn). Ulaz na party moguć je nakon 22:30h, a party službeno počinje već oko 23h!

12. prosinca

Humanitarni božićni tjedan FKIT-a i PBF-a

U ovo blagdansko vrijeme važno je i pomagati, a to čine cijelog tjedna i studenti FKIT-a te PBF-a prikupljanjem sredstava za pomoć 17-godišnjem Marku Dabeliću koji je u travnju ove godine stradao u prometnoj nesreći. Prometna nesreća ostavila ga je paraliziranim od vrata na dolje te se ovom humanitarnom akcijom skupljaju novčani prilozi za uređenje Markove kuće i prilaza budući da se sada cjelokupna kuća mora prilagoditi njegovim potrebama. Na rasporedu je svakoga dana ponešto- počevši od nogometnih i odbojkaških utakmica, do druženja uz kuhano vino, kolače i kviz. Subota je rezervirana za još jedan božićni party, ovoga puta u Loop club, od 23 sata. Ulaznica za Humanitarni party iznosi 20 kuna.

13. prosinca

FERedu Talks: Design talks- FER

Prvi u nizu nekoliko predavanja na FER-u, održat će se ove srijede, kojim će se obuhvatiti teorijski dio. Govorit će se o važnosti dizajna u svakodnevici te će se pojasniti neka osnovna načela i pojmovi u dizajnu. Teme koje će se kroz predavanja dotaknuti su: Zašto je design toliko bitan?, Osnovna načela dobrog dizajna, Behance i inspiracija,  Boje, Vector vs raster, O programima,  Korisne stranice, EESTEC Design team. Predavanja su besplatna i otvorena za svih, ali potrebna je prethodna prijava. Prijave su otvorene do 12.12.2017. u 23:59.

14. prosinca

Advent na Savi- SD Stjepan Radić

Studenti sa Save odlučili su ponovo svoje dvorište pretvoriti u mali studentski Advent. Sve počinje u 19:30 blagoslovom jaslica, a zatim se otvaraju štandovi s kobasicama i kuhanim vinom. Za glazbenu podlogu pobrinut će se Glazbena sekcija Zavičajni klub hercegovačkih studenata. Večer će biti humanitarnog karaktera, a svi prilozi donirat će se Humanitarnoj udruzi Fajter. Udrugu je osnovao bivši beskućnik Mile Mrvalj zajedno s Antonellom Šantek s ciljem organiziranja projekata i humanitarnih akcija u svrhu zaposlenja i rješavanja statusa beskućnika. Moći ćete pogledati njihovu izložbu fotografija, kao i poslušati par anegdota zanimljivog Mile. Afterparty je naravno u obližnjem Roku!

15. prosinca

Laibach- Tvornica kulture

Nakon pola godine, Laibach se ponovo vraća u Zagreb. Jedni od miljenika domaće publike ovog puta dolaze s novim, svježim materijalom. U Tvornici kulture će predstaviti novi studijski album “Also Sprach Zarathustra”, ali isto tako će u novim aranžmanima izvesti i neke stare, rijetko izvođene pjesme. Ulaznice su u prodaji po 120 kuna, a na sam dan koncerta stajat će 150 kuna. A Manager ima neke za vas!

16. prosinca

Darko Rundek; Apocalypso Now- Dom sportova

Posljednja ovogodišnja stanica Rundekovog Apocalypsa bit će gdje je i započela ova priča- u Zagrebu. Dom Sportova ugostit će u svojoj velikoj dvorani jednog od najznačajnijih hrvatskih glazbenika. Prošlo je točno 20 godina otkad je Rundek izdao svoj legendarni album Apokalipso, album koji je hvalila publika, kritičari, i koji je pokupio sve moguće nagrade, 5 Porina i 4 Crna Mačka. Za 20 rođendan svog prvog solo albuma Rundek je izdao remasterirani Apokalipso na vinilu, s nikad ranije objavljenim snimkama koje će publika čuti ove subote na velikom koncertu. Vrata se otvaraju od 20 sati. Cijena ulaznica 100 kn u pretprodaji, odnosno 120 kn na dan koncerta…ali Manager u dobrom božićnom duhu ponovo nagrađuje!

17. prosinca

Advent u tunelu Grič

Ove godine u tunelu Grič doživite dio atmosfere iz svima nam poznatog romana Charlesa Dickensa Božićna pjesma.
Adventski ugođaj kakav pamtimo iz starih knjiga, filmova, priča naših baka i djedova sada vas čeka u ovom tunelu. Tu prekrasnu ulicu koja se nalazi u tunelu krase velike knjige Snjeguljice, Djevojčice sa šibicama, kao i Priča iz davnine Ivane Brlić Mažuranić.

 

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments