10. travnja

Prepreke – što s njima? – Kutnjački put 11

Svi se vrlo često nađemo pred nekim preprekama i ponekad ne znamo kako dalje. Pogotovo mi studenti, svakodnevno imamo neke nove brige. Matija Gorjanec, motivacijski je govornik i voditelj projekta “Kako reći ne”, koji je imao preko 100 nastupa u srednjim školama i fakultetima diljem Hrvatske. Sa 17 godina doživio je prometnu nesreću koja mu je u potpunosti promijenila život. Dođite čuti kako se on odlučio nositi s tim preprekama, te kako mu život izgleda danas. Predavanje započinje u 19 sati.

11. travnja

Vokalni kolaž- SAX!

Doslovno glazbeni kolaž koji će zadovoljiti glazbeni ukus svakoga. Naime, riječ je o tri različita sastava koji spajaju, na prvi pogled, nespojivo. Amaterapeuti svojom vokalnom izvedbom repertoara sačinjenog od obrada manje i više popularnih pjesama žele, prije svega, stvoriti ljekovitu atmosferu. Cajklapa je nastala u sklopu humorističnog skeča u studentskoj predstavi, a sada je nastavila svoj izričaj širiti dalje. Kroz prizmu ironije i satire, miješa možda naoko kontradiktorne žanrove, u rasponu od trasha, preko popa i rocka, sve do pravih cajki, a sve to filtrira kroz formu „klape“, odnosno a capella pjevanja. Zadnji, ali ne i manje važni bend su Brijachi čija je specijalnost balkanski engleski te uz tradicionalni barbershop izvode i nešto malo klapske glazbe s naglaskom na rugalice. Za ovu ludu mješavinu glazbenih stilova dođite u SAX! u 21 sat. Ulaz je 10 kuna.

 

12. travnja

Transrodnost van tabua-  FPZG

Studenti prve godine novinarstva, nakon dubljeg istraživanja koje je služilo za njihov seminarski rad, odlučili su snimiti kratki dokumentarni film Metamorfoze, o poziciji transrodnih osoba u Hrvatskoj. Ovim filmom su prikazali iskustva transrodnih osoba i ostavili dubok dojam razbijajući tabu koji mediji i društvo nameću. Nakon prikazivanja filma, nastavit će se razgovor o ovoj tabu temi s jednom od protagonistica filma, Helenom Laurom Jurković te novinarkom Ivanom Perić, koja će govoriti o izvještavanju o transrodnosti u medijima. Projekcija započinje u 19 sati u dvorani A, Fakulteta političkih znanosti.

13. travnja

Oridano Gypsy Jazz Band- Vinyl

Bend koji je vrlo lako osvojio publiku, vraća se na staro mjesto događaja. Nakon uspješnog koncerta prilikom predstavljanja novog glazbenog albuma, ovi momci zasvirat će ponovo svoj osebujni glazbeni izričaj. Oridano njeguje gypsy jazz u maniri Djanga Reinhardta ali s izrazitim osobnim pristupom što ih svrstava u sam vrh predstavnika ovog izričaja u nas, ali i šire! Ako ste ih propustili prvi put, evo vam super prilike da ih sada poslušate. Vinyl, od 20:30, ulaz besplatan.

14. travnja

TRESHoteka u KATRANu- MUSEUM Katran

Što je petak bez Katrana i treša? Ja za takvo nešto ne znam pa i vas dragi moji želim uputiti na najbolju zabavu u gradu (jesam li suptilna). Naime, chaggica samo takva je zagarantirana uz hitove koje svi znamo i skrivećki obožavamo, jer kad krene prvi ton pjesme Can’t touch this ili Kad si bila ti beba malena, pf, svi znamo kakvi pokreti slijede. A da bi stvar bila bolja, do ponoći je upad for free, a nakon ponoći za studente s iksicom 20 kuna i za one bez iksice do 01 25 kuna, a iza (ne ponoći, nego 01) 30 kunica.

15. travnja

Woody Allen & Diane Keaton: Interijeri i Manhattan- Kino Tuškanac

Iskreno, dvoumila sam se hoću li staviti filmski naslov ili neki party, ali u svakom slučaju u subotu ćete u Zagrebu sigurno lako naći mjesto za zabavu. A i do dobrog filma možete vrlo lako. Kao do ovog, na primjer. Fantastični Woody Allen i Diane Keaton prikazuju se posljednji put u sklopu njihovi mini projekcija zajedničkih filmova. Interijeri su na rasporedu u 19 sati, a odmah iza njih slijedi Manhattan u 21 sat.
Nakon toga, ima u Vintageu odličan Dire Straits Tribute band pa evo vam hint kamo nakon filma 🙂 .

16. travnja

Veliki Uskršnji koncert : The Swingers- Johann Franck

Nakon dana provedenoga u krugu najmilijih, vrijeme je za večernji show koji pripremaju legendarni The Swingersi. Na njihovom bogatom glazbenom repertoaru tako će se naći Frank Sinatra, Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry, ali dio će biti i hommage velikom Ivi Robiću. Naći će se tu i hitovi dobro poznatih Fantoma. Koncert i Uskršnje druženje započinje od 20 sati.

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments