1.svibnja

Zagreb Chill&Grill – festival klope, cuge i mjuze

Za ovaj dan vjerojatno ne treba previše toga nabrajati, on se planira unaprijed nekoliko dana pa čak i tjedana. Klasične roštiljade s prijateljima na proslavu dana rada nisu ništa novo, a u Zagrebu se može na Bundeku još dana posjetiti festival klope, cuge i mjuze, Zagreb Chill&Grill na kojemu uz odličnu glazbu i prefinu hranu možete uživati s društvom cijeli dan.

2. svibnja

Tjedan društvene osviještenosti- EFZG

Debatni klub EFZGa ne staje s projektima pa vam tako predstavlja novi koncept kojim će kroz debate i niz predavanja ekonomskih stručnjaka približiti studentima stvarno socijalno i demografsko stanje u Hrvatskoj. Prvo predavanje održava se 2. svibnja u 15 sati (dv.3), a sastoji se od debate na temu “ODS da troškove resocijalizacije trebaju snositi i društvo i resocijalizirani pojedinci” iza koje slijede predavanja “Sintetičke droge” i ono predstavnika Ureda za resocijalizaciju. Iduće predavanje je već drugog dana, 3. svibnja na kojem će o povezanosti demografskog i ekonomskog razvoja kroz primjer Hrvatske govoriti prof. Anđelko Akrap. Ovo drugo predavanje održat će se u 14 sati u dvorani 2.

3.svibnja

Natalie Imbruglia- Tvornica kulture

Vlasnica hita “Torn”,jednog od najslušanijih devedesetih godina prošlog stoljeća, Natalie Imbruglia, dolazi u Zagreb. Na svojoj svjetskoj turneji, u sklopu koje je i mi imamo prilike gledati u Tvornici kulture, australska pjevačica izvest će presjek svoje glazbene karijere akustičnim koncertom. Među brojnim hitovima poput “Torn” i “Instant Crush”, čut će se i hitovi s posljednjeg albuma “Male”. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti za 170 kuna, a na dan koncerta po cijeni od 280 kuna. Vrata Tvornice otvaraju se u 20 sati.

 

4.svibnja

Queen Real Tribute- Johann Franck

Jedan od najboljih Real Tibute bendova i to onog od legendarnih Queenovca dolazi u grad, točnije sam centar grada. U četvrtak će poznate hitove, poput Somebody to Love, We Will Rock You, Bohemian Rapsody, I want to break free i brojne druge, zasigurno svi uglas pjevati s bendom koji je samo u Brazilu odsvirao preko 70 koncerata. Ovaj spektakl započinje u 21 sat, a ulaznice se mogu kupiti na ulazu po cijeni od 40 kuna.

 

5.svibnja

Jinx- Tvornica kulture

Povodom promocije novog albuma, grupa Jinx održava veliki koncert u zagrebačkoj Tvornici. Uz prošireni bend i brojne goste, Jinxi će predstaviti nove pjesme s nadolazećeg albuma, kojeg su već jako dobro najavili singlovi “Jesmo li dobro?” i “Maradona” u duetu s Davorom Gobcom. Sudeći prema ovim singlovima, novi album bit će prava poslastica rocka i soula. Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 90 kuna u pretprodaji, a na dan koncerta ukoliko ih ostane, iznosit će 110 kuna. Vrata Tvornice kulture otvaraju se od 20 sati.

 

6.svibnja

CEO konferencija Zagreb 2017- EFZG

Najveća konferencija za mlade ove godine dolazi u Zagreb. To naš grad svrstava uz bok Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori te omogućuje povezivanje mladih i učenje od najboljih ekonomskih stručnjaka. Ovogodišnji CEO govornici na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu su Anita Cvetić Oreščanin, jedna od osnivača Poslovne inteligencije;
Antonija Blaće, radijska i TV voditeljica; Matej Šerbec i Igor Jerković, suosnivači startup-a Vibby i Bellabeat;
Kristina Ercegović iz  tvrtke Zaokret te Darko Ivančević, globalni potpredsjednik za brand Staropramen i višegodišnji direktor marketinga Zagrebačke pivovare. Uz govornike, tu je i panel kojem će prisustvovati Kaja Pavlinić – startup Tinja; Luka Justinijanović – startup PlayAD; Pavao Pahljina – startup STEMI. 
Cijena kotizacije je 75 kn, a ona uključuje sudjelovanje na konferenciji, certifikat, ručak, promotivne materijale te mogućnost osvajanja brojnih bogatih nagrada. Konferencija traje od 10 do 18 sati. Prijave se vrše putem https://goo.gl/forms/Mnf7Oah2V30YPVn53 .

7.svibnja

MIMO predstavlja: Duo List i Moskau- Muzej suvremene umjetnosti

Četvrta sezona MIMO koncerata predstavlja sedmi po redu koji će obogatiti svojim spojivo-nespojivim zvucima dva benda: Duo List i Moskau. Ovaj nastup nosi ime „Iskrena intimnost akustike i redefiniranje art-corea“, a od oba benda možete očekivati fenomenalnu svirku. Duo “LIST”, odnosno duo “Lenjin i Staljin”, osnovan je neposredno nakon raspada grupe “Abnormalan”, čiji su, Vrba (gitara, vokal) i Žare (vokal), bili članovi. Ovaj je duet nježan i intimante sviraju autorske šansone. Art-core kolektiv Moskau čine u stalnoj postavi Ivan Grobenski, Ivan Gundić, Ivan Laić, Pavle Bojanić, Tena Rak, Katarina Čondrić, Buga Klara Blanuša, no ponekad se ta brojka zna popeti i do četrnaest ljudi, ovisno o prigodi. Bend sve više privlači pozornost publike i kritike zbog neobičnih živih nastupa na kojima se nikada doista ne zna što se može očekivati pa tako ni za ovu nedjelju, osim ako ne dođete u MSU nećete znati što će se sve izdešavati. Koncerti počinju u 20 sati.

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments