1.4. Startas rasprodaja

01. travnja nije šala, započinje Startas rasprodaja u zagrebačkoj Tvornici kulture, traje 3 dana, do 03. travnja 2019. i to od 08,00 do 20,00 h. Svoju kolekciju moći ćete upotpuniti veselim, razigranim šarenim modelima koji će se prodavati od 69 do 129 kn.

2.4. IKEA festival
Prvi put u Hrvatskoj budi dio IKEA festivala! Za vrijeme trajanja dvotjednog događaja očekuje te modna revija, kuhanje švedskih specijaliteta, aktivnosti za djecu i mnogo kreativnih radionica.
Posjeti nas u robnoj kući IKEA od 2. do 14. travnja i uživaj u zabavnim iznenađenjima koje smo pripremili za tebe i cijelu obitelj.

 3.4. Jazz ciklus: Rundek 01
Još od 1980-ih u sastavu Haustor, a zatim solistički i s projektima kao što su Rundek Cargo Orkestar, Rundek Cargo Trio te u posljednje vrijeme Rundek i Ekipa, Darko Rundek obilježava ne samo hrvatsku, nego i cijelu glazbenu scenu nekadašnje Jugoslavije. Nerijetko ga se naziva i jednim od najvažnijih regionalnih glazbenika. Vidimo se u 20 sati u Muzeju suvremene umjetnosti.

4.4. Tribina: Život i rad u inozemstvu – iskustva mladih povratnika
Na tribini će iskustva rada u inozemstvu te razloge povratka u Hrvatsku, s publikom podijeliti panelisti. Danijel Mataković iz Karlovca. Studirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu da bi u proljeće 2015. otišao okušati sreću u Irskoj, gdje je i ostao dvije godine, nakon čega se vratio u rodni grad te sada radi u marketingu u privatnom sektoru. Govorit će o svojim pozitivnim i negativnim iskustvima u novovjekoj emigraciji, a posebno o onome u čemu bi se Hrvatska trebala ugledati na Irsku.

5.4. Vatra – Dom sportova
Na krilima superhita ‘Nama se nikud ne žuri’ (ft. Massimo) koji je puna dva mjeseca držao prvo mjesto HRTOP40 liste najemitiranijih pjesama Vatra najavljuje veliku obljetnicu – 20 godina benda, koju će obilježiti izlaskom novog albuma i rođendanskim koncertom VATRA XX, u petak, 05.04.2019. u Domu sportova.

6.4. Zabranjeno pušenje – Sax
Nakon antologijskog nastupa na ovogodišnjem Antivalentinovu u Boćarskom domu, Zabranjeno Pušenje vraća se u manje prostore, a to će povodom 20 godina postojanja kluba biti Sax u kojem su ove Sarajlije nastupile već tko zna koliko puta. Naravno da onda ova jubilarna sezona nije mogla proći bez njih. Subota, 6. travnja, ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 100 kuna moći će se uskoro kupiti u Saxu, na dan će ako ih ostane koštati 120 kuna.

7.4 Postdiplomsko obrazovanje
POSTDIPLOMSKO OBRAZOVANJE, nagrađivana predstava o lopovima, kriminalcima, službenicima i odvjetnicima. Pogledajte i vi zašto je dosad odigrana 128. puta.
Napravljena od jednog od najboljih hrvatskih majstora monokomedije Vilima Matule, u suradnji sa bivšem članom Haustora Igorom Pavlicom, ona je sat vremena čistog kazališnog užitka, zabavna i pitka priča koja portretira likove naše suvremene realnosti.