S prvim danom listopada većini studenata je i prvi dan faksa. „Nikad mi brže nije prošlo ljeto.“, „Ljetni semestar kao da je jučer završio.“ – samo su neke od rečenica koje je svatko od nas danas izgovorio. Vrijeme je za povratak u realnost, a kako biste to  što lakše prošli, za vas smo pripremili razne evente koji vas očekuju ovaj tjedan u Zagrebu.

1. listopad –  Vectorhack festival

Od 1. do 4. listopada u zagrebačkom Tehničkom muzeju održat će se međunarodni festival posvećen eksperimentalnoj analognoj vektorskoj grafici. Vector Hack omogućit će umjetnicima stvaranje eksperimentalnog audio-vizualnog rada za osciloskope i lasere kako bi razmijenili ideje i razvili svoj rad zajedno s programom otvorenih radionica, razgovora i izvedbi čiji je cilj omogućiti mladim ljudima i široj publici da nauče više o stvaranju vlastitog vektora na temelju audio-vizualnih djela.

2. listopad – Filmmusicorkestar – Live in Kerempuh

Filmmusicorkestar – jedinstvena grupa glazbenika, okupljena oko ideje da publici predstavi neke od najznačanijih filmova epohe, održat će svoj najveći zagrebački koncert do sada u legendarnom Kerempuhu uz brojna iznenađenja.

3. listopad – 12. Vox Feminae Festival

12. izdanje Vox Feminae Festivala za vrijeme svog trajanja od 3. do 7. listopada donosi selekciju nezavisnih filmova na teme roda, spola te ravnopravnosti. Filmski program odvija se u Centru za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka 1) a uključuje preko 20 dugometražnih i kratkometražnih dokumentarnih i igranih filmova.

4. listopad – The men show – Tematski stand up show

Ovog četvrtka u Studiju Smijeha, održat će se savršena predstava za muškarce koji žele čuti ono što misle, a bed im je reći, i za žene koje zanima kako radi muški mozak. Posjetite Hebrangovu 10 i nasmijte se do suza pred kraj radnog tjedna.

5.listopad – 17. Tjedan Restorana

Tjedan restorana (5. – 14. listopad)  je promotivna akcija sa svrhom promocije i promidžbe gastronomske scene Hrvatske u suradnji s ugostiteljskim objektima. Restorani sudionici akcije izlaze u susret gostima putem posebne promotivne ponude. Koncept ove akcije napravljen je po uzoru na svjetske metropole te prilagođen hrvatskom tržištu.

 6. listopad – Noć hrvatskog filma i novih medija 2018.

Noć hrvatskog filma i novih medijaprojekt promicanja hrvatskog filma među domaćom, ali i stranom publikom, ove godine doživljava svoje peto izdanje. Ovaj besplatni maraton najboljeg od domaćeg filma održat će se u subotu, 6. listopada, u šest hrvatskih gradova i ukupno pet država. Ulaz na sva događanja je besplatan.

7. listopad – Lavanderman (Z. Rumboldt) – projekcija filma

U nedjelju, 7. listopada, ne propustite pogledati prvi hrvatski superherojski film – LAVANDERMAN! Film prati dogodovštine hvarskog superheroja Borisa Bunčuge (Damir Markovina) i sumnjičave novinarke (Anja Alavanja) koja je stigla na otok u potrazi za pravom istinom o njegovim nadnaravnim sposobnostima.