Turizam nikad ne miruje i uvijek je u pokretu. To najbolje znaju naše turističke zajednice koje tijekom cijele godine moraju marljivo raditi na promociji mnogih prikrivenih lokacija Lijepe naše.

Već u kolovozu prošle godine nastao je projekt Croatia feeds kojemu je cilj na originalan način inspirirati i privući potencijalne turiste kroz inovativne, kratke i zabavne opise popularnih i manje popularnih destinacija u Hrvatskoj. Projekt se odmah u početku pokazao vrlo uspješnim, s više od 85 milijuna impresija i 80 tisuća pregleda. No, iako je stranica u funkciji već pola godine i dalje se radi na njezinom poboljšanju i uvođenju novih funkcija. S obzirom na to da je zima idealno vrijeme za traženje novih turista, pokrenuta je zimska promotivna kampanja u sklopu projekta Croatia feeds na šest tržišta.

Prva kampanja trajat će do 5. veljače  na prostorima Velike Britanije, Švedske, Francuske, Švicarske i Nizozemske, putem online kanala i društvenih mreža (Youtube, Instagram, Twitter i Facebook). U Njemačkoj će se promocija, osim  putem online kanala, provoditi i na TV-u. Budžet koji je predviđen je 15 milijuna kuna, upotrebljeni su zanimljivi naslovi na bannerima, brendirani logo i privlačne fotografije, a kampanja je vidljiva i na Google tražilici te na Google Display Networku. Glavni partner kampanje je vodeća međunarodna marketinška agencija BBDO.

Izdvojili smo neke od zanimljivih naslova koji se mogu pronaći na stranici.  Your second home, all 5 of them je stanica na kojoj preporučuju kulturološke i prirodne ljepote Istre, Zagreba, Dubrovnika, Zadra i Kvarnera. Sve popularniji „Otok ljubavi“ koji se nalazi u Pašmanskom kanalu iz godine u godinu sve je posjećeniji. Tako se na stranici mogu pronaći i detaljne informacije o tome kako se do otoka može doći (budući da je to moguće isključivo brodom), kao i nezaboravno iskustvo kupanja u tirkiznom moru.

Stranica osim destinacija nudi i ponudu naših domaćih delicija, a pod naslovom Here are the 6 dishes that even your food-snob friend will love instantly mogu se pronaći zanimljiva jela poput Peke, Šarana na viljuškama, CROshimija (hrvatske inačice japanskog sashimija), štrukli, pršuta i Maraske. Šaljivi naziv 7 ways to achieve an epic muscle fever prikazuje načine kroz koje se može provesti aktivni odmor trčanjem uz more ili po prekrasnoj Lici, planinarenjem na Velebitu, Risnjaku, Maloj Kapeli te na slavonskim i zagorskim planinama ili bicikliranjem po uređenim stazama. Uz to, naše mnogobrojne rijeke omogućuju rafting i kanuing. Još jedna od prednosti je i mogućnost pretraživanja stranice na čak sedam jezika.

Share this article

Katarina Čutura studentica je Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Osim učenja, svoje slobodno vrijeme provodi kao članica-volonterka udruge HSA u timu Manager. Voli dobre knjige, druženje sa prijateljima, izlaske, šetnje i putovanja. Želja joj je proputovati Azijom.

Facebook Comments