Ovo hladno zimsko nedjeljno popodne donosimo recept koji mogu napraviti i najveći amateri, a sadrži svima voljenu čokoladu. Potrebna su vam samo dva sastojka, a oduševljenje kušača neće izostati.

Sastojci:

  • 9 jaja
  • 300 grama čokolade za kuhanje

Početni dio pripreme, ujedno je i onaj najzahtjevniji. Radi se o razbijanju jaja i odvajanju žutanjaka i bjelanjaka svih 9 jaja potrebnih za mousse. Čokoladu otopi pa pari i ostavi sa strane kako bi se ohladilo. Nakon što se ohladi, mikserom miješaj i ubacuj jedan po jedan žutanjak. Bjelanjke izmiksaj u snijeg (vjerujem kako znaš foru s okretanjem posude iznad glave kako bi provjerio jesu li dovoljno izmiksana). U smjesu čokolade i jaja malo po malo dodaj snijeg i lagano miješaj kako ne bi izašao sav zrak iz snijega bjelanjaka. I to je to, mousse je gotov, spreman za hlađenje, a nakon četiri sata hlađenja i za degustaciju. Ukrasi ga po želji.

Redakcija Manager želi ti dobar tek!

Share this article

„Manager“ je međunarodni studentski poslovni list osnovan početkom svibnja 1995. godine kao jedan od glavnih projekata Hrvatske studentske asocijacije (HSA). Već više od 20 godina dokaz je odlične suradnje s interesnim skupinama i širenje mreže mladih, ambicioznih ljudi.

Facebook Comments