Od prvih dana studija od studenata se očekuje posjedovanje znanja koja će im na odgovarajući način pomoći pri izradi i uređivanju prezentacija, seminarskih radova i sličnog. Sveučilišni računski centar (Srce) je središnja infrastrukturna ustanova cjelokupnog sustava znanosti i visokog obrazovanja Republike Hrvatske koja djeluje u području izgradnje, održavanja i podrške uporabi moderne računalne, komunikacijske, posredničke, podatkovne i informacijske infrastrukture (e-infrastrukture).

Kako bi studentima olakšali snalaženje tijekom studija u Srcu su osmislili jednodnevne radionice kojima je cilj u pet školskih sati osposobiti polaznike za uporabu najčešće korištenih uredskih i multimedijskih alata. Radionice su prvenstveno namijenjene studentima, no otvorene i za sve druge članove akademske zajednice. Sudjelovanje je besplatno, a polaznici se prijavljuju putem sustava za prijavu na tečajeve, uporabom svojeg korisničkog računa u sustavu AAI@EduHr.

Jednodnevne radionice u ponudi Srca su:
• Wordionica ili kako oblikovati seminarski rad
• Exceliranje ili kako izraditi tablice, grafikone i formule
• PowerPointiranje ili kako izraditi moćne prezentacije
• GIMP ili kako besplatno fotošopirati slike
• Audacity ili kako snimiti i obraditi zvuk u vlastitoj produkciji
• Inkscape ili vektorska grafika za svakoga

Planirane termine održavanja besplatnih radionica možete pogledati na službenoj Web stranici Srca u rasporedu tečajeva. Osim spomenutih, u ponudi Srca više je od 40 različitih tečajeva koji se održavaju u učionicama ili online (putem sustava za udaljeno učenje), a za sve tečajeve koji se plaćaju studenti imaju znatne popuste (cijene su dostupne na Web stranici Srca).

Share this article

Facebook Comments