Zagreb po prvi puta dobiva svoj Beer Fest koji će predstaviti pravi rock sound hrvatske i inozemne glazbene scene.

Trg Franje Tuđmana tijekom tri dana postat će velika rock pozornica pred kojom će posjetitelji besplatno moći uživati u bogatom glazbenom programu. Prvog dana, 19. svibnja festival će otvoriti legendarni Kojoti koji se drugi put nakon poduže pauze i odličnog povratničkog koncerta na festivalu Brijačnica, ponovo vraćaju pred zagrebačku publiku.  Hitovi poput “Sto milja daleko od nje”, “Razuzdan i lud”, “Izgubljen u svemiru”, “Hodala je pola metra iznad zemlje”, “Zajaši zmaja“ i brojni drugi pjevušit će se uglas, a uz njih stižu i ostali bendovi. Nakon prepune Tvornice u studenom prošle godine, u Zagreb se vraćaju nizozemski My Baby. Ove su godine objavili i novi studijski album pa će uz njihov klasično dobar scenski nastup i jedinstveni zvuk ovo biti još jedan razlog da ih poslušate na festivalu. Nije to sve, jer pojačanje stiže i iz Londona. Desert Mountain Tribe, moćni trojac koji svira psihodelični rock, prošle je godine objavio prvi studijski album “Either That Or The Moon“ koji je  pokupio odlične kritike. Bendu će ovo biti premijerni nastup u Hrvatskoj.

Drugog dana, odnosno u subotu miljenik zagrebačke publike još od 70ih godina prošlog stoljeća, Jura Stublić i njegov Film izvest će svoje klasike. „Neprilagođen“ “Sjećam se prvog poljupca”, “Moderna djevojka”, “Zajedno” i “Ti zračiš zrake kroz zrak” samo su neke od rado izvođenih pjesama s repertoara ovog glazbenika. Njima će se pridružiti  i sinjski punk blueseri MORT koji se rado vraćaju u Zagreb s vremena na vrijeme i uvijek napune prostor u kojem sviraju.

Festival će posljednjeg dana, 21. svibnja zatvoriti energični Kawasaki 3p, a sudeći prema nedavnom obljetničkom koncertu u prepunom Domu sportova i ovo će biti pravi glazbeni show, kakav uostalom i priliči ovom bendu. S njima će pozornicu dijeliti i beogradski rock bend Artan Lili, Ognjen iz Koprivnice i Andrija – bend iz Livna. Artan Lili su u samo dvije godine svojim noise-pop zvukom privući veliki broj fanova kako u Zagrebu, tako i u regiji. Andrija je s radom počeo još 2002. godine u Livnu, a do danas su snimili tri studijska albuma. Peteročlani bend iz Koprivnice Ogenj, u svojem zvuku miksaju rock, punk i folk te zaista garantiraju vrhunski provod. Uz to, kako je riječ o Beer Festu, neupitno je kako će se tijekom sva tri dana moći kušati čak više od sto vrsta ukusnih piva.

Vjerujem kako vam nakon svih ovih informacija odgovor na pitanje „Hoćeš li doći na BESPLATAN Beer Festival?“ nije „Ni da, ni ne.“ Već „Nego što da hoću!“ . Vidimo se na Trgu Franje Tuđmana od 19. do 21. svibnja!

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments