U ovo vrijeme izolacije, ljudi pronalaze svakakve načine kako se zabaviti i popuniti vrijeme. Neki napokon pogledaju onu seriju koju im svi preporučaju, neki se okušaju u online besplatnim tečajevima, neki bude dizajnere interijera u sebi uređujući kuće u Sims igrici, a neki vješto uče novi jezik. Ako ste već ispucali sve ideje kako preživjeti izolaciju i još jedna minuta objašnjavanja mami kako funkcionira online nastava vam donosi mrak na oči, imamo za vas odlično sredstvo za opuštanje! Govorimo naravno o 8D glazbi, drugačijoj vrsti glazbe koja postaje sve popularnija.

8D glazbu bolje ćete doživjeti ako slušate s pomoću slušalica s obzirom na to da ovakva vrsta glazbe koristi snagu lijevog i desnog zvučnika na slušalicama kako bi glazbu učinila ugodnijom i stvorila efekt da ste na koncertu uživo, no imate osjećaj da glazba dolazi  iz svih smjerova, ne samo iz slušalica što mnogi opisuju kao „slušanje mozgom“. Na YouTubeu su se pojavile razne inačice pjesama u 8D glazbi od kojih su najpoznatije postale mix grupe Pentatonix s pjesmom Hallelujah te svima poznata Bohemian Rhapsody.

Mnoge ljude zbuni naziv „8D“ te misle da to znači da glas dolazi iz osam različitih smjerova, no to nije slučaj. Iako sam naziv 8D glazba sugerira nastanak neke nove tehnologije, efekt se zapravo postiže već poznatim studijskim alatima – tehnikom izjednačavanja i pomicanja. Jednostavno značenje 8D glazbe je izmjena zvuka s lijeva na desno. Slušajući ovakvu vrstu glazbe imate dojam da ste na teniskom meču, no lopticu koja ide s jedne strane na drugu u ovom slučaju zamjenjuje zvuk.

Cijeli bit ovog fenomena je da vas uvuče duboko u glazbu, zato preporučamo da posegnete za slušalicama i na YouTubeu pronađete vašu najdražu pjesmu u 8D verziji!