28.1. Mrzim istinu

Ova predstava vraća nas u vrijeme prije 24. travnja 1992. Umjesto patetičnog prepričavanja jedne obiteljske povijesti, predstava Mrzim istinu! daje nam uvid te rastvara unutarnje kompleksne odnose unutar autorove obitelji.
Svoj dramaturški temelj gradi na tenziji između različitih obiteljskih dokumenata i autorovih svjedočanstava, te fikcionalnog statusa koji ovi dokumenti i svjedočanstva dobivaju u prostoru kazališne reprezentacije.

29.1. Revizor

Drama Revizor, N. V. Gogolja, bez sumnje spada među najpoznatije i najbolje društvene komedije; bavi se ljudskim naravima i negativnim pojavama, ali je i komedija karaktera i situacije, jer moralna iskrivljenost, naopake društvene vrijednosti, licemjerje i beskičmenjaštvo su vječni. Ismijavanje društvenog stanja i ljudske naravi je tema koja je uzeta iz društvene stvarnosti carske Rusije u prvoj polovini 19. stoljeća. Ideja komedije sadržana je u jednoj izjavi samog Gogolja: “U Revizoru sam nakanio skupiti na jednu hrpu sve ružno u Rusiji koje sam tada poznavao, sve nepravde koje se čine na onim mjestima i u onim prilikama u kojima se od čovjeka traži najviše pravednosti i u isti se mah svemu narugati.”

30.1. We are dark angels

Vintage Industrial Bar ugostit će 30. siječnja njujorški duo We Are Dark Angels, koji čine Deantoni Parks i Nicci Kasper, najpoznatiji po suradnjama s Johnom Caleom, Flying Lotusom i Mars Voltom te kompozicijama koje potpisuju za film Paula Schradera (Dog Eat Dog), kao i suradnji s Lerom Lynn i T Bone Burnettom na pjesmi Latelysa soundtracka druge sezone serije True Detective. Nastupit će kao posebni gosti zagrebačkog benda NO!Mozzart.

31.1. U2 tribute

Vrsna skupina muzičara aktivnih u bendovima kao što Pavel, Detour i Kojoti okupljena je u ovaj U2 tribute bend koji je na svom premijernom nastupu u Saxu prije malo više od godinu dana oduševio mnogobrojnu publiku dvosatnom svirkom, a sigurno će tako biti i ovaj put. “With or Without You”, “Pride”, “One”, “Where The Streets Have No Name” samo su neki od bezvremenskih hitova ovih Iraca koje ovaj tribute bend izvodi više nego uvjerljivo i s posebnom emocijom koju vrlo lako prenesu na publiku. Vidimo se u Saxu 31. siječnja!

1.2. Svemirko / Tvornica kulture

Svemirko su Marko Vuković, Antonio Bošnjak, Marin Tandara, Branimir Blažević i Bojan Bojko, a radi se o jednoj od najzanimljivijih pojava na suvremenoj pop sceni Balkana. Na krilima debitantskog albuma Vanilija Svemirko je u relativno kratko vrijeme pridobio izrazitu naklonost publike diljem Hrvatske i regije, kao i odobravanje te pohvale od strane kritike. Upravo tamo gdje prvi završava, drugi po redu studijski album "Tunguzija" nastavlja, a donosi odlične melodije i aranžmane, neshvaćenu živopisnu poeziju i lude ritmove savršenih zvučnih aroma koje prožimaju nove hitove.

2.2. Svjetske house legende / The Garden Brewery

Inficiranost dobrom glazbom od malih nogu odličan je preduvjet za stvaranje plodonosne karijere. Takav je slučaj i s dvojicom legendi elektroničke glazbe koje Imogen Recordings dovodi u subotu, 2. veljače u The Garden Brewery. Charles Webster počeo je svirati razne instrumente već kao 13-godišnjak, no od samog je rođenja bio okružen sjajnom glazbenom kolekcijom svojih roditelja. Naslušao se tako za svog djetinjstva u Engleskoj glazbenika poput Boba Dylana i Modern Jazz Quartet, no presudan je trenutak bio kad je prvi put čuo Kraftwerk.

3.2. POP Zoo izložba fotografija

Portreti životinja koje potpisuje Damir Hoyka, u Muzeju Mimara se mogu razgledati od 24. siječnja do 17. veljače. U fokusu ovog projekta koji promiče zaštitu životinja, su stanovnici Zoološkog vrta grada Zagreba, predstavnici vrsta ugroženih u prirodi. Zoološki vrt grada Zagreba kontinuirano sudjeluje u projektima koji se bave zaštitom životinja. Neki su samostalni, a neki na inicijativu Europskog udruženja zooloških vrtova i akvarija čiji je član.

Share this article

Lara je studentica druge godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. U slobodno vrijeme osim ispijanja kava voli čitatI knjige, a najviše se veseli odlascima na svoje najdraže mjesto na svijetu - Korčulu.

Facebook Comments