Svi mi studenti koliko (ne)volimo učiti, isto toliko ako ne i više volimo izlaziti. Dok većina današnje mladeži izlazi u klubove gdje se sluša turbo folk, a štikle i haljine su obavezni dress code; ostatak ipak više preferira opuštenija mjesta, koja ne pate toliko o načinu odijevanja, a turbo folk i slični žanrovi glazbe nisu dobrodošli.

Zato smo za vas pripremili top 5 alternativnih klubova i kafića:

 1. CAFFE BAR ALCATRAZ
  Caffe bar Alcatraz se smjestio u centru grada Zagreba, točnije u Preradovićevoj 12.  Opuštena i odlična atmosfera na raspolaganju vam je svaki dan od 7 do 2 ujutro. Alcatraz organizira svaki vikend tematske partyje, a cijene su pristupačne. Mjesto savršeno za zagrijavanje prije izlaska. Naravno tijekom dana možete doći i popit kavicu, pogotovo kad malo zatopli i sunce izađe jer Alcatraz ima i terasu koja je ljeti uvijek puna.
 2. SAX – Klub hrvatskih glazbenika
  Vjerujem da rijetko tko još nije čuo za Sax jer je već 19 godina s nama i ne zovu ga bez razloga najkultnijim podrumom u Zagrebu. Prepoznatljivi su po svojem jedinstvenom stilu, a to je glazba uživo. Svaki vikend vas zabavlja jedan od mnogobrojnih hrvatskih bandova,a  posebno valja istaknuti stalnu prezentaciju hrvatskog glazbenog stvaralaštva u tematskim programima koji se odvijaju tijekom tjedna. Ovdje se nalaze sve glazbene vrste od popa, rocka, funka, jazza, fussiona, countryja, bluesa, francuske, španjolske i češke šansone, etna, rapa, R’n’B-a, itd. Svratite u Palmotićevu 22 vikendom od 20 do 4 h.
 3. KLUB MOČVARA
  Sada već davne 2000. Godine, na Trnjanskom nasipu bb, smjestio se klub Močvara. Kroz godine rada klub je postao meka alternativne kulture u kojem vrlo različite skupine mladih, i onih malo manje mladih ljudi, mogu pronaći ponešto za sebe, a pripadnici različitih subkultura se osjećaju ugodno i na prijateljskom teritoriju.  Petkom i subotom od 10 do 5 sati vas čekaju na istom mjestu već dugi niz godina.
 4. TVORNICA KULTURE
  U Šubićevoj 2 smjestila se Tvornica kulture. Pogon se sastoji od 2 zasebna prostora tzv. Velikog i Malog pa se upravo iz tog razloga koristi kao noćni klub, ali i kao koncertna dvorana.  Novim preuređenjem postaje tehnički i produkcijski najopremljeniji klub u Hrvatskoj, a po mišljenju struke i najbolji prostor za kvalitetu zvuka zbog svoje izolacije i trapezastog oblika dvorane. U sklopu Tvornice postoji i caffe bar Mali pogon koji radi od ponedjeljka do petka od 7 do 23 sati, a vikendom je otvoren od 16 sati, ako je koncert u klubu.
 5. KRIVI PUT
  Na adresi Savska cesta 14, na vrlo prometnoj lokaciji preko puta Studentskog centra, smjestio se Krivi put. Lokal je i na ovome mjestu iznimno popularan iako zapravo nitko ne zna tajnu njegova uspjeha… ona se vjerojatno krije u neformalnom uređenju i atmosferi lokala koja privlači pomalo alternativnu i ne-šminkersku publiku, a i u niskim cijenama. Ako ste već popili koju, a radni je dan i ne znate gdje bi, svratite u Krivi put jer svakim danom rade do 2 sata.

Facebook Comments