Iako se govorilo kako je drugi dan pokorio sve rekorde, iz osobnog mišljenja posljednji dan premašio je moja očekivanja, koja su već samim line upom bila dosta visoka.

Unatoč kiši koja je padala jedan dio popodneva, posjetitelja je bilo čini mi se i više nego prethodni dan. Odlični Human, Clone Age, Fiona’s Run, Ogenj, Shin i Danko Jones zabavljali su one najhrabrije kojima kiša nije smetala. S pojavom prvih zraka sunca, paralelno je započeo nevjerojatan Orchestra Baobab koji je rasplesao već sad veliki broj posjetitelja ispred OTP World Stagea. A nakon njega, istom su pozornicom zavladali energični i sjajni britanski duo, Slaves. Nastup prožet odličnom komunikacijom s publikom u svakom trenutku i neukrotivim punck- rock zvukom držao je i nabrijao posjetitelje prije velikana posljednje večeri, Kasabiana.

Izvor: INmusic

Izvor: INmusic

Na Main stage prvo su došli fantastični Flogging Molly i još jednom dokazali zašto su doista takvi miljenici publike. U svom prepoznatljivom simpatičnom i veselom stilu rasplesali su okupljenu gomilu. Savršeno uvježbani, razglas se valjda prvi put ovih dana čuo bez premca, a i glazba je imala dodatnu vrijednost uza cijeli set instumenata.

Izvor: INmusic

Izvor: INmusic

Ništa manje energije nisu donijeli ni idući headlineri, odlični Kasabian. Dečki su već samom pojavom na pozornici dobili gromoglasan pljesak i uzvike sreće. Ni oni ju nisu krili, a sam pjevač je u više navrata spomenuo koliko je sretan što po prvi puta sviraju u Hrvatskoj. Kontakt koji su ostvarili s publikom bio je zaista odličan, a gitarist Sergio čak je u par navrata skočio do prvog reda publike i srdačno protrčao pored, dajući svima ruku. Upravo je taj kontakt s publikom večer prije, meni osobno, nedostajao kod Kings of Leona. Glazbeno nepogrešivi, svirali su od najnovijih uspješnica s posljednjeg albuma poput “You’re in Love With a Psycho”, “Eez-eh”, ali i neizbježne, nešto starije “Underdog”, “L.S.F,” i “Club Foot”. Nakon dobrih sat i pol skakanja i uživanja, uz uzvike publike vratili su se na bis i odsvirali još tri pjesme, a sve je završilo spektakularnom izvedbom pjesme “Fire”. Doista su zapalili publiku i cijeli #12 INmusic zatvorili na najbolji mogući način.

Izvor: INmusic

Izvor: INmusic

Od ostalih, na Balkan Goes North Stageu predstavili su se DJ Hardman, Octopus Ride, Chepos’ Cave, i DJ NKOSI, a Sunshine Madness i Porto Morto zastupali su nove hrvatske nade na Hidden Stageu. Vjerujem kako svi koji su ove godine bili na festivalu mogu zadovoljno zaključiti da je bio jedan od boljih te s nestrpljenjem čekati idući.

Share this article

Lea Medica studentica je treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Njezina ljubav prema novinarstvu seže iz ranih srednjoškolskih dana, stoga ne čudi što se već prve godine fakulteta priključila veselom i radišnom timu novinara Managera. Vrlo je komunikativna, otvorena i vedra osoba. Voli glazbu i dobar dio vremena posvećuje kulturnom uzdizanju (najviše odlascima na koncerte, ali dobrim kazališnim predstavama, izložbama).

Facebook Comments